Acțiunile Băncii Transilvania și Hidroelectrica trag în sus bursa

Acțiunile Băncii Transilvania și Hidroelectrica trag în sus bursa

Sursa foto: Pitris / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 apr 2024

Piața de acțiuni din România are un debut pozitiv de săptămână, pe fondul unor tranzacții de 50 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV - DETALII AICI

O rezoluție rapidă a schimbului de măsuri retaliatorii între Iran și Israel a fost percepută de investitorii din piețele financiare internaționale drept o îndepărtare a unor condiții de incertuitudini. Dea ceea bursele s-au aliniat pentrun un raliu furibund încă din sesiunea asiatică și care și-a consumat cea mai mare parte a impulsului în prima parte a orarului de tranzacționare din Europa.

Este un interval în care indicele DAX din Germania, puterbic lovit în săptămâna precendentă,  recuperat aproximativ 250 de puncte față de minime. Este contextul care a favoruizat o ședință pozitivă și la BVB, piața roânească închizându-se înaintea unei amendări a mișcării de apreciere, la jumătatea sesiunii de la New York.

TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023 CITEȘTE ȘI TABEL Producția și vânzările trimestriale ale OMV Petrom - în scădere față de primele 3 luni ale anului trecut, în creștere față de cele din ultimul trimestru din 2023

Aprecierile de la Bursa de Valori București au fost anemice așa cum acestea au fost surprinse de câștigul de 0,07% a indicelui compozit BET-XT și de avansul de 0,15%, până la nivelul e 16.908,20 de puncte a indicelui reprezentativ BET. Acesta a rupt, totuși, o secvență de 4 ședințe consecutive de deprecieri, urmare a unui ricoșșeu ușor la testarea mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21), surprinsă în graficul atașat.

Acțiunile Băncii Transilvania și Hidroelectrica trag în sus bursa

Dincolo de aceste câștiguri firave, cele mai 2 lichide acțiuni, care au asigurat nu mai puțin de 43,02% din rulajul de 50,95 milioane lei (10,24 milioane euro) al pieței de acțiuni au supraperformat pieței. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut un salt de 1,79%, până la prețul de 28,45 lei/acțiune, pe tranzacții de 13,32 milioane lei, și titlurile Hidroelectrica (H2O) au crescut cu 0,38%, până la prețul de 132,00 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 8,59 milioane lei.

KJK solicită dividende din rezerve la Rompetrol Well Services care ar aduce randamentul într-o zonă cu 2 cifre. Demersuri pentru analizarea unor tranzacții și pentru atragerea răspunderii legate de un prezumtiv prejudiciu CITEȘTE ȘI KJK solicită dividende din rezerve la Rompetrol Well Services care ar aduce randamentul într-o zonă cu 2 cifre. Demersuri pentru analizarea unor tranzacții și pentru atragerea răspunderii legate de un prezumtiv prejudiciu

Titlurile One United Properties (ONE) aui coborât cu 0,75%, până la prețul de 0,9290 lei/acțiune, pe transferuri de 4,76 milioane lei, pe acest simbol consumându-se șocul derulării unui plasament accelerat derulat semnificativ sub prețul anterior din piața reglementată și prin care acționarii principali Victor Căpitanu și Andrei Liviu Diaconescu și-au redus participațiile la developerul imobiliar.

Un recul puternic, de 2,39%, până la prețul de 20,40 lei/acțiune, l-au avut titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au întrunit volume echivalente cu 4,43 milioane lei. Pierderi la nivelul capitalizărilor bursiere au consemnat producătorii de gaze naturale ale căror titluri au avut deprecieri de amplitudini diferite: -0,29%, până la prețul de 0,6850 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au întrunit o activitate de 5,10 milioane lei și -1,33%, până la prețul de 51,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), care au adunat tranzacții de 2,39 milioane lei.

FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Un proaspăt director general din Ministerul Energiei, fost manager la Deloitte și șef la Energy Holding - propus de stat pentru board-ul OMV Petrom

Indicii sectoriali au avut înnchideri divergente, respectiv un avans de 0,30%, până la nivelul de 60.480,06 puncte, pentru indicele financiar BET-FI și un declin de 0,17% pentru indicele energetic BET-NG. Acțiuni din structura celor 2 indici care au mai depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei au avut mișcări neconcludente din punctul de vedere al direcției și anvergurii impulsului: -0,45%, până la prețul de 13,20 lei/acțiune, pentru titlurile Electrica (EL), +0,42%, până la prețul de 47,90 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), și +1,08%, până la prețul de 0,5160 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectricqa
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica