Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei

Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei

Sursa foto: Marcus Miranda / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 apr 2024

După un trend descendent, acțiunile firmei de jocuri promovată la cota pieței AeRO de BRK Financial Group găsesc un cumpărător puternic din zona celui mai activ broker din piața românească de capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Fondul FDI Active Dinamic – administrat de SAI Swiss Capital, din zona celui mai important broker din România – și-a majorat deținerea la firma Firebyte Games (FRB) la 6,95% din titluri, după ce în februarie raportase o participație de 5,00% din titluri.

Este o achiziție a unei acțiuni care a scăzut cu aproape 90% de la listarea din primăvara anului 2021, când a fost adusă la cota Sistemului Multilateral de Tranzacționare AeRO de la BVB de BRK Financial Group (BRK), entitate care a făcut mutări de pachete de acțiuni și a raportat o deținere de 47,75% din titluri.

Fondul Active Dinamic al Swiss Capital și-a majorat participația la Firebyte Games. Încredere în valoarea intrinsecă a firmei

La ultimul preț de închidere, de 0,1970 lei/acțiune, Firebyte Games are o capitalizare bursieră de 8,86 milioane lei, ceea ce reprezintă mai puțin de jumătate de valoarea de 19,70 milioane lei dată de plasamentul privat premergător listării. Această operațiune de piață s-a ridicat la 4,90 milioane lei, echivalentul a 55,30% din întreaga valoare actuală de pe bursă a firmei.

DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile CITEȘTE ȘI DN Agrar, companie ce are ca acționar majoritar familia olandeză de Boer, și-a majorat veniturile

Pachetul de 3,13 milioane acțiuni cu simbolul FRB deținute de FDI Active Dinamic al Swiss Capital are o valoare de piață cu puțin peste reperul de 600.000 de lei.

Investitorul instituțional vine să se interpună trendului descendent puternic și denotă o încredere în valoarea intrinsecă a firmei.

Din portofoliul BRK Financial, și societatea Star Residence (REIT), care concentra apartamente din blocuri nou-construite, se tranzacționează pe bursă la jumătate din capitalizarea sa inițială, de 20,66 milioane lei, de la momentul intrării în ringul pieței AeRO.

GoCab Sofware (CAB) este evaluată de investitori la 3,43 milioane lei, față de 19,32 milioane lei la momentul intrării pe bursă în decembrie 2021. Valoarea întreagă de piață a companiei este la circa jumătate față de plasamentul privat de 7,42 milioane lei premergător listării.

viewscnt
Afla mai multe despre
firebyte games
bvb
bursa
aero
fdi active dinamic
brk financial
swiss capital