Acțiunile Caterpillar se prăbușesc

Acțiunile Caterpillar se prăbușesc
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 sep 2015

Producătorul de utilaje de construcție pierde 6% la nivelul capitalizării după revizuirea în scădere cu un miliard de dolari a veniturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursa americană riscă să scadă pentru a treia zi consecutiv, indicele Dow Jones Average Industrial deschizând cu peste 1% sub nivelul de referință, tras în jos de declinul de 6% al acțiunilor Caterpillar (CAT).

Producătorul de utilaje de construcție a anunțat tăierea a 5.000 de locuri de muncă și și-a revizuit în jos prognozele de venituri, la 48 miliarde dolari, de la 49 miliarde dolari, transmite corespondentul CNBC. Ar fi pentru prima dată în istoria de 90 de ani a companiei când Caterpillar raportează patru exercițiile fiscale consecutive cu rezultate în scădere, observă portalul financiar Zero Hedge. Compania este la cea de-a 34-a lună consecutivă de contracție a vânzărilor, o secvență chiar mai lungă decât cea de 19 luni din Marea Recesiune care a urmat crizei financiare din 2007-2008. Incluzând picajul de astăzi, capitalizarea companiei este de aproape 40 miliarde dolari.

Interpretarea noilor date oferite de emitent ar fi agravată de faptul că mersul celui mai mare furnizor de echipamente pentru industria minieră și de infrastructură este considerat de investitori drept un veritabil indicator pentru direcția pe care o va lua activitatea economică la nivel mondial. "Știrea nu ne ajută și este emblematică pentru o mai slabă economie globală", a declarat pentru Reuters Joseph Quinlan, chief market strategist la U.S. Trust, companie financiară fondată în 1853 și acum parte a grupului Bank of America. Nu este un caz singular. Producătorul de utilaje miniere Joy Global scădea cu 4,5%, într-o piață în care mai afectate sunt acțiunile cu profil industrial.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
caterpillar
bursa
bank of america
criza
utilaje