Acțiunile BMW au scăzut cu 9,3%, în urma unor informații privind depășirea limitelor de emisii poluante

Acțiunile BMW au scăzut cu 9,3%, în urma unor informații privind depășirea limitelor de emisii poluante
scris 24 sep 2015

Acțiunile BMW au scăzut cu peste 9% joi, după ce publicația Auto Bild a relatat că gradul de poluare al gazelor de eșapament emanate de unul dintre modelele produse de constructorul german depășește de peste 11 ori limita admisă de Uniunea Europeană, sporind îngrijorările cu privire la extinderea scandalului care afectează Volkswagen și care a condus la demisia directorului general al grupului, scrie Bloomberg.

Potrivit publicației Auto Bild, noxele emanate de SUV-ul pe motorină BMW X3 xDrive 20d în cadrul unui test efectuat de aceeași organizație care a semnalat neregulile privind emisiile poluante ale Volkswagen au depășit de peste 11 ori pragul standard stabilit de UE.

Acțiunile BMW au coborât cu 9,3% în urma informațiilor. În jurul orei 14:25, titlurile constructorului german erau în scădere cu 6,65%.

"Nu există activități sau specificații tehnice la nivelul grupului BMW care să influențeze emisiile emanate în timpul testelor. Toate sistemele care verifică emisiile de gaze rămân active și după terminarea testelor", a declarat un purtător de cuvânt al BMW.

Volkswagen riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în SUA pentru că a trișat regulile federale privind emisiile de gaze pentru sute de mii de vehiculele diesel VW și Audi. Potrivit oficialilor grupului, software-ul care a permis manipularea rezultatelor testelor privind emisiile poluante a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel global.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bmw
emisii
noxe
poluare
poluante