Acțiunile BMW au scăzut cu 9,3%, în urma unor informații privind depășirea limitelor de emisii poluante

Acțiunile BMW au scăzut cu 9,3%, în urma unor informații privind depășirea limitelor de emisii poluante
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 sep 2015

Acțiunile BMW au scăzut cu peste 9% joi, după ce publicația Auto Bild a relatat că gradul de poluare al gazelor de eșapament emanate de unul dintre modelele produse de constructorul german depășește de peste 11 ori limita admisă de Uniunea Europeană, sporind îngrijorările cu privire la extinderea scandalului care afectează Volkswagen și care a condus la demisia directorului general al grupului, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit publicației Auto Bild, noxele emanate de SUV-ul pe motorină BMW X3 xDrive 20d în cadrul unui test efectuat de aceeași organizație care a semnalat neregulile privind emisiile poluante ale Volkswagen au depășit de peste 11 ori pragul standard stabilit de UE.

Acțiunile BMW au coborât cu 9,3% în urma informațiilor. În jurul orei 14:25, titlurile constructorului german erau în scădere cu 6,65%.

"Nu există activități sau specificații tehnice la nivelul grupului BMW care să influențeze emisiile emanate în timpul testelor. Toate sistemele care verifică emisiile de gaze rămân active și după terminarea testelor", a declarat un purtător de cuvânt al BMW.

Volkswagen riscă o amendă de 18 miliarde de dolari în SUA pentru că a trișat regulile federale privind emisiile de gaze pentru sute de mii de vehiculele diesel VW și Audi. Potrivit oficialilor grupului, software-ul care a permis manipularea rezultatelor testelor privind emisiile poluante a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
emisii
noxe
poluare
poluante