Acțiunile Digi – pe primul loc în topul tranzacțiilor de la BVB

Acțiunile Digi – pe primul loc în topul tranzacțiilor de la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 oct 2023

Într-o sesiune cu osiclații mici la nivelul cotațiilor și a celor mai lichide acțiuni, cele mai mari schimburi s-au consumat pe titlurile companiei care operează RCS%&RDS și care, de regulă, înregistrează volume mai mici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valul de vânzări s-a exacerbat pe marile burse ale lumii, unde indicele DAX40 de la Frankfurt a ajuns în la zona minimelor ultimelor 7 luni, coborând sub nivelul de 14.700 de puncte. Bursa românească a rezistat, însă, bine acestui impuls negativ și s-a consolidat într-o zonă care permite atacarea maximelor istorice atinse în ultima parte a lui septembrie. Indicele BET a avansat marginal, cu 0,04%, până la nivelul de 14.217,14 de puncte.

Acțiunile Digi – pe primul loc în topul tranzacțiilor de la BVB

Oscilațiile mici sunt și rezultatul unei ezitări la tranzacționare, comportamentul de retragere la „butoane” (în detrimentul unor vânzări agresive) fiind un comportament recurent al investitorilor de la BVB în etapele de turbulențe pe piețele internaționale.

EXCLUSIV Bursa românească este la un Romgaz distanță de promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile MSCI CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bursa românească este la un Romgaz distanță de promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile MSCI

Rulajul pieței de acțiuni a fost de 65,31 milioane lei (13,15 milioane euro), cu aproxiomativ 50% peste media ultimilor ani, dar sub lichiditatea pe care piața locală a câștigat-o după listarea în vară a Hidroelectrica (H2O), compania care și acum a adunat schimburi de 3,54 milioane lei într-o ședință în care cotația a închis cu 0,09% peste referință, la nivelul de 116,70 lei/acțiune.

Pe locul 1 s-au aflat, inedit, cu tranzacții de 23,48 milioane lei, titlurile Digi Communications (DIGI) care au suferit un declin de 0,28%, până la prețul de 36,10 lei/acțiune care situează capitalizarea bursieră a operatorului telecom la 3,61 miliarde lei (729,68 milioane euro), însă sub nivelurile de la listare când prețul ofertei publice părimare din primăîvara anului 2017 a fost de 40,00 lei/acțiune.

EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministrul Finanțelor: Fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro față de BII, aflată sub sancțiuni SUA, iar fondurile mutuale și companiile de asigurări - alte 40 milioane euro

A 2-a activitate a zilei, de 11,05 milioane lei, a fost consemnată pe titlurile Romgaz (SNG) ce au câștigat 0,22%, până la prețul de 46,60 lei/acțiune. În oglindă, pe transferuri de 1,64 milioane lei, celălalt producător de gaze naturale, OMV Petrom (SNP), a avut o depreciere de 0,27% a titlurilor sale, până la prețul de 0,5530 lei/acțiune, comparabilă în amplitudine cu scăderea de 0,22% a indicelui sectorului energetic BET-NG.

La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 1,61%, până la prețul de 45,70 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,33 milioane lei.

VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie CITEȘTE ȘI VIDEO Viitoarele SMR-uri nucleare de la Doicești: ″Roller-coaster″ bursier pentru dezvoltatorul american al tehnologiei, după un raport negativ infirmat dur de companie

Pe segmentul financiar închiderile au fost mixte. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au pierdut 0,72%, până la prețul de 0,4835 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 7,29 milioane lei, influențând și declinul de 0,40% a indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI, care a închis la nivelul de 55.315,37 de puncte.

Prin contrast, acțiunile bancare au consemnat aprecieri ușoare: +0,92%, până la prețul de 21,86 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), pe transferuri de 6,75 milioane lei, și +0,38%, până la prețul de 15,94 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
digi
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica