Acțiunile Digi s-au reîntors la prețul de ofertă

Acțiunile Digi s-au reîntors la prețul de ofertă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mai 2017

După avansul consistent de ieri, când au fost tranzacționate câteva ore chiar și cu 4-5% peste prețul ofertei publice primare de 40 lei/acțiune, titlurile Digi s-au reîntors pe acest reper unde fac volume foarte ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Digi Communications (DIGI) s-au corectat astăzi, în primele 2 ore de tranzacționare, către prețul de 40 lei/acțiune de pe tranșa instituționalilor. Este un declin de 2,91%, în condițiile în care închiderea de ieri s-a realizat la prețul de 41,20 lei/acțiune, cu doar doi pași de cotare peste minimul intraday. Ajungând către reperul în care mulți investitori au rămas neîndestulați ca urmare a alocării concentrate pentru câțiva investitori, acțiunile Digi au cerere.

Volumele sunt, în consecință, foarte ridicate. La ora 12:15, se schimbaseră 1,59 milioane de acțiuni, echivalentul a 63,89 milioane lei, conform platofmei de ranzacționare a IFB Finwest. Este o valoare chiar mai mare decât cea de 62,82 milioane lei a întregii sesiuni de tranzacționare de ieri. Rulajul din primele 2 ore și un sfert ale acestei ședinței de tranzacționare pe titlurile Digi reprezintă 1,59% din totalul acțiunilor companiei de telecom, 6,65% din cele 23,92 milioane titluri vândute în cadrul ofertei și 36,72% din tranșa investitorilor individuali.

Contactați de Profit.ro, Răzvan Raț, trader la BRK Financial Group și Laurențiu Roșoiu, director general adjunct la Star Asset Management, au declarat că vânzătorii sunt micii investitori care au avut de marcat profitul aferent discountului de 7% al tranșei investitorilor individuali. „A fost o piață făcută de retail”, declara Roșoiu.

Profit.ro semnala, însă, că maniera de tranzacționare din ședința de ieri, cu presiune constantă pe cotație și o tendință ușor-descendentă trădează prezența la vânzare a unor instituționali, așa cum se vede pe graficul atașat pentru evoluția intraday din sesiunea bursieră precedentă.

Acțiunile Digi s-au reîntors la prețul de ofertă

Raț de la BRK se așteaptă la o evoluție similară cu cea a MedLife (M), unde, după ce retailul a terminat de vândut, acțiunea s-a descătușat pentru o creștere de peste 38%, până în zona de 36 lei/acțiune, de la prețul opfertei publice de 26 lei/acțiune. Includerea acțiunii în structura indicelui BET ar urma, iarăși, să determine un flux de intrări de capital pe acest emitent din partea investitorilor care urmăresc indicele repezentativ de la BVB ca benchmark pentru performanțele lor. „Sunt șanse să crească”, spunea Raț.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
bvb
bursa
serghei bulgac