RCS&RDS nu s-a văzut decât la cota BVB. CEO Digi: Am fost foarte convinși că ar trebui să ne listăm aici

RCS&RDS nu s-a văzut decât la cota BVB. CEO Digi: Am fost foarte convinși că ar trebui să ne listăm aici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mai 2017

Deși intermediarii au avansat ideea unei listări duale și pe o bursă externă a Digi Communications, compania a mers numai pe varianta BVB, pe o piață românească unde este cunoscută, spune Serghei Bulgac, CEO Digi. „Am fost foarte convinși că noi, ca societate românească, un lider al pieței, ar trebui să ne listăm aici.”

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, ajunge la cota Bursei de Valori București ca o companie de aproape 1 miliard de euro. „A fost un efort susținut să ne listăm aici”, a declarat astăzi, la debutul seisunii de tranzacționare de la BVB, Serghei Bulgac, CEO Digi.

Listarea survine unei oferte publice în valoare de 944,59 milioane lei (207,46 milioane euro), operațiune derulată exclusiv pe piața de capital românească. Ar fi putut, însă, să fie și altfel, reprezentanți ai sindicatului de intermediere sugerând că oferta ar avea mai mult succes dacă s-ar derula și pe o bursă dezvolată. „Au fost multe gânduri, au fost multe discuții între noi și bancherii de pe această tranzacție dacă o listare duală n-ar fi mai prielnică, mai bună, dacă nu le-eam da investitorilor o mai mare încredere atât în societate, cât și în tranzacție”, spune Bulgac.

Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Numai un miracol poate aduce Hidroelectrica anul acesta la bursă CITEȘTE ȘI Greg Konieczny (Fondul Proprietatea): Numai un miracol poate aduce Hidroelectrica anul acesta la bursă

Digi a mers pe varianta une listări unice, iar șeful executiv al companiei explică și de ce: „Am fost foarte convinși că noi, ca societatea în primul rând românească, un lider al pieței, și un nume de casă pentru foarte multe familii românești, ar trebui să ne listăm aici.” El adaugă faptul că așa este mai bine pentru companie, pentru clienți și pentru piața de capital.

Ludwik Sobolewski, polonezul care deține funcția de director general al Bursei de Valori București crede că a fost o hotărâre bună. „Nu veți fi dezamăgiți că ați luat decizia de a vă lista doar la București”. I-a spus el lui Bulgac.

Acțiunile Digi Communications s-au listat astăzi la BVB, prețul oscilând la niveluri de 4-5% peste cel final al ofertei de 40 lei/acțiune, iar după numai 3 ore de tranzacționare schimburile au depășit reperul de 10 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
digi communications
bursa
bvb
ludwik sobolewski