Acțiunile Fondul Proprietatea urcă pe un nou maxim și trag bursa pe valori-record

Acțiunile Fondul Proprietatea urcă pe un nou maxim și trag bursa pe valori-record

Sursa foto: Vampy1 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mai 2021

Deși volumele au fost slabe, indicele BET de la BVB a ajuns pe cel mai ridicat nivel de când este măsurat, beneficiind de un salt consistent al titlurilor FP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

La New York Stock Exchange, presiunea la vânzare a investitorilor s-a menținut și în a 3-a sesiune a săptămânii, indicele S&P500 atingând un minim al ultimelor 4 săptămâni. Nu este un șoc care să se fi transferat la BVB, unde indicii au continuat neabătut pe noi maxime.

Indicele compozit BET Plus a câștigat 0,56% și indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,57%, până la nivelul de 11.763,07 puncte, afându-se pe un impuls puternic pe termen scurt susținut din punct de vedere tehnic de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Fondul Proprietatea urcă pe un nou maxim și trag bursa pe valori-record

Elanul a fost susținut de explozia pe un nou record de 1,8180 lei/acțiune a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) care au adunat schimburi de 5,95 milioane lei. Este și motivul pentru care indicele financiar BET-FI a supraperformat pieței, cu un avans de 1,05%, până la nivelul de 49.969,74 puncte.

ULTIMA ORĂ Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, discută o tranzacție prin care să cumpere, înaintea listării, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, discută o tranzacție prin care să cumpere, înaintea listării, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties

Mai multe transferuri, de 6,23 milioane lei, nu au mai cumulat decât titlurile OMV Petrom (SNP) într-o zi în care lichiditatea a fost în mod particular slabă, echivalentă cu un rulaj de 30,36 milioane lei (6,16 milioane euro) pentru segmentul acțiuni. Cotația companiei petroliere a crescut cu 0,53%, până la prețul de 0,4730 lei/acțiune.

Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat la prețul de 2,6100 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,63 milioane lei, iar tot la capitolul financiar titlurile BRK Financial Group (BRK) s-au corectat cu 2,75% până la prețul de 0,3180 lei/acțiune, pe on activitate de 2,30 milioane lei.

CONFIRMARE Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine la bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul TTS, unul dintre cei mai mari operatori de transport din țară, vine la bursă. În acționariat - un fost ministru de Finanțe

Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au retras, de asemenea, cu 0,37%, până la prețul de 0,8100 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,35 milioane lei și pe sectorul energetic, al cărui indice BET-NG a urcat cu 0,23%, titlurile Electrica (EL) au suferit un declin de 1,04%, până la prețul de 13,28 lei/acțiune, pe transferuri de aproximativ 958.000 de lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit pe piața AeRO de titlurile iHunt Technologies (HUNT) care au staționat la prețul de 7,9000 lei/acțiune.

În piața de obligațiuni tranzacțiile s-au ridicat la 4,73 milioane lei (aproximativ 960.000 de euro), debalansat în proporție de peste jumătate către titlurile de stat scadente în anul 2024 (R2403A) și care au avut un rulaj de 2,63 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
ihunt
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
electrica