Acțiunile General Motors au crescut cu 10% ca efect al previziunilor financiare publicate de companie

Acțiunile General Motors au crescut cu 10% ca efect al previziunilor financiare publicate de companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2023

General Motors (GM) lucrează pentru a recâștiga încrederea Wall Street în 2024, publicând miercuri mai multe inițiative, după un an tumultuos de greve și eșecuri în planurile sale pentru vehicule electrice și autonome, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto din Detroit plănuiește să-și majoreze dividendul trimestrial anul viitor cu 33%, până la 12 cenți pe acțiune; inițierea unui program accelerat de răscumpărare de acțiuni de 10 miliarde de dolari; și reintroducerea previziunilor aferente anului 2023, pentru a include un impact estimat de 1,1 miliarde de dolari asupra veniturilor înainte de dobânzi și impozite, sau EBIT ajustat, avut de grevele de aproximativ șase săptămâni din SUA ale sindicatului United Auto Workers.

A murit Henry Kissinger, figură controversată a diplomației americane CITEȘTE ȘI A murit Henry Kissinger, figură controversată a diplomației americane

CEO-ul GM, Mary Barra, a declarat într-un comunicat că grupul finalizează un buget pentru anul viitor care ”va compensa pe deplin costurile incrementale ale noilor noastre contracte de muncă, scrie News.ro.

”Planul pe termen lung pe care îl executăm include reducerea intensității capitalului afacerii, dezvoltarea produselor și mai eficientă și reducerea în continuare a costurilor noastre fixe și variabile”, a spus ea.

Acțiunile GM au crescut cu aproximativ 10% în urma informațiilor.

Previxiunile reintroduse pentru 2023 ale GM includ, de asemenea: Profitul net atribuit acționarilor este de 9,1 miliarde dolari până la 9,7 miliarde dolari, comparativ cu o previziune anterioară de 9,3 miliarde dolari până la 10,7 miliarde dolari.

EBIT ajustat de 11,7 miliarde dolari până la 12,7 miliarde dolari, comparativ cu previziunile anterioare de 12 miliarde dolari până la 14 miliarde dolari.

Câștigul pe acțiune ajustat de aproximativ 7,20 dolari până la 7,70 dolari, inclusiv răscumpărarea de acțiuni, în comparație cu perspectiva anterioară de 7,15 dolari - 8,15 dolari.

FOTO Una dintre cele mai bogate familii din Belgia anunță o tranzacție majoră în București. Profit.ro a anunțat în premieră că pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai bogate familii din Belgia anunță o tranzacție majoră în București. Profit.ro a anunțat în premieră că pregătește achiziția Expo Market Doraly, primul en-gros din România

Profitul pe acțiune în intervalul de la 6,52 dolari la 7,02 dolari, inclusiv răscumpărarea de acțiuni, în comparație cu perspectiva anterioară de 6,54 dolari la 7,54 dolari.

Fluxul de numerar liber ajustat pentru autovehicule de la 10,5 miliarde dolari la 11,5 miliarde dolari, în comparație cu perspectiva anterioară de 7 miliarde dolari la 9 miliarde dolari.

Numerarul net pentru automobile furnizat de activitățile operaționale de la 19,5 miliarde dolari până la 21 miliarde dolari, comparativ cu previziunile anterioare de 17,4 miliarde dolari până la 20,4 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
actiuni