Acțiunile Glencore au coborât luni la un nivel minim record

Acțiunile Glencore au coborât luni la un nivel minim record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2015

Acțiunile grupului elvețian Glencore, cu activități în industria mineritului și a comerțului cu materii prime, au coborât luni la cel mai redus nivel de la listarea companiei pe bursa din Londra în 2011, după ce analiștii grupului financiar Investec au avertizat investitorii că valoarea de piață a grupului condus de miliardarul Ivan Glasenberg va continua să scadă dacă prețurile materiilor prime se mențin la nivelurile actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:30, acțiunile Glencore erau în scădere cu 22,36% față de referință, la 75,48 pence/unitate, potrivit MarketWatch.

Titlurile companiei au scăzut în șapte din ultimele opt ședințe.

De la începutul anului, titlurile Glencore au pierdut 72% din valoare, înregistrând cea mai slabă evoluție dintre companiile incluse în indicele de referință FTSE 100 al bursei de la Londra, scrie Bloomberg.

Glencore, cu sediul în Eleveția, a fost nevoită să vândă acțiuni și să renunțe la plata dividendelor către investitori în cadrul unui program pentru reducerea datoriilor cu 10 miliarde de dolari, de la nivelul actual de 30 miliarde de dolari. Goldman Sachs a avertizat săptămâna trecută că măsurile vizate de Glencore pentru reducerea datoriilor sunt insuficiente.

În plus, mediul economic dificil cu care se confuntă sectorul minier la nivel global va eroda și mai mult valoarea acțiunilor Glencore, arată luni analiștii Investec într-o notă către investitori. Dacă prețurile pentru materii prime rămân la nivelurile actuale, iar grupul elvețian nu va accelera programul de restructurare, capitalizarea grupului se va evapora, au avertizat analiștii.

Compania minieră Horizonte Minerals a anunțat luni că a ajuns la un acord cu Glencore pentru preluarea diviziei de nichel a Glencore din Araguaia, Brazilia, în schimbul a 8 milioane de dolari.

Tranzacția va conduce la crearea unuia dintre cele mai importante proiecte pentru extragerea nichelului din lume, potrivit Horizonte Minerals.

viewscnt
Afla mai multe despre
glencore
actiuni
minerit
materii prime