Acțiunile Hidroelectrica au luat pauză în declin. Bursa are o nouă sesiune de deprecieri

Acțiunile Hidroelectrica au luat pauză în declin. Bursa are o nouă sesiune de deprecieri

Sursa foto: Zoom-zoom | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 ian 2024

Deși corecțiile de la BVB au fost precipitate punctual de acțiunile Hidroelectrica, acum piața păstrează impulsul negativ chiar dacă titlurile producătorului de energie hidro au reușit o închidere deasupra nivelului de referință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursele dezvoltate au suflu și adaugă o nouă zi pozitivă în raliul antrenat la cumpăna dintre ani. În Europa, indicii principali de la Londra, Paris și Frankfurt au închis „pe verde”, în timp ce și la New York Stock Exchange piața avea la jumătatea orarului de tranzacționare o apreciere medie de aproximativ o treime de procent.

Prețul acțiunilor IBM a crescut la maximul ultimului deceniu CITEȘTE ȘI Prețul acțiunilor IBM a crescut la maximul ultimului deceniu

BVB își consumă povestea proprie, în care vânzări mai agresive pe acțiunile Hidroelectrica (H2O), antrenate de retrogradări de pe Wall Street, au reușit să imprime corecție la nivelul întregii piețe. Acest impuls a existat și în ședința de joi, în pofida faptului că titlurile Hidroelectrica au reușit un ricoșeu de 0,33%, până la prețul de 120,50 lei/acțiune, pe cele mai mari schimburi ale zilei, de 26,59 milioane lei.

Acțiunile Hidroelectrica au luat pauză în declin. Bursa are o nouă sesiune de deprecieri

Au fost, însă, alte simboluri care au preluat ștafeta deprecierilor într-o sesiune cu un rulaj de 76,60 milioane lei (15,39 milioane euro) al pieței de acțiuni. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au coborât cu 1,57%, până la prețul de 23,82 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 12,66 milioane lei.

Un recul încă și mai important, -3,57%, până la prețul de 48,60 lei/acțiune, l-au avut titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au cumulat transferuri de 6,95 milioane lei. Deprecieri ceva mai moderate s-au înregistrat pe acțiunile producătorilor de gaze naturale: -0,39%, până la prețul de 50,80 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz (SNG), ce au întrunit cea de-a 3 activitate a ședinței, de 9,94 milioane lei, și -1,06%, până la prețul de 0,5590 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979 CITEȘTE ȘI DECIZII Toți membrii board-ului Hidroelectrica au scăpat de provizorat. Cine reprezintă acționarii minoritari. Aprobare pentru o investiție demarată în 1979

Sunt mișcări ce au avut forța de a imprima o tendință negativă la nivelul pieței: -0,53% pentru indicele compozit BET-XT, ,59% pentru indicele energetic BET-NG și -0,63% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 15.138,28 de puncte s-a așezat pe media mobilă expopnențială de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Acțiunile Hidroelectrica au luat pauză în declin. Bursa are o nouă sesiune de deprecieri

Pe contrasens, indicele fondurilor alternative de investiții BET-FI a câștigat 0,38%, până la nivelul de 58.780,22 de puncte. Tot la capitolul financiar, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au avansat cu 0,35%, pânpă la prețul de 17,38 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,90 milioane lei.

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Transport Trade Services (TTS), care s-au retras cu 0,69%, până la prețul de 28,80 lei/acțiune, și unitățile de fond ale ETF-ului administrat de Patria Asset Management și SSIF TradeVille (TVBTETF), cu activitate impulsionată la acest început de an.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
hidroelectrica
romgaz
nuclearelectrica