Hidroelectrica – la a 2-a tăiere a estimărilor de preț de pe Wall Street. O nouă bancă gigant reduce prețul-țintă

Hidroelectrica – la a 2-a tăiere a estimărilor de preț de pe Wall Street. O nouă bancă gigant reduce prețul-țintă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 ian 2024

După calculele Citigroup, anunțate de Profit.ro, și banca americană de investiții Morgan Stanley își reduce, de asemenea, prețul-țintă pentru acțiunile Hidroelectrica, la 95 lei/acțiune, cu 26% sub nivelul de pe bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Aflate pe un trend ascendent susținut de la listare, acțiunile Hidroelectrica (H2O) au vânt din față de pe Wall Street. Compania este acoperită la acest început de an cu un al 2-lea raport de analiză în care bănci americane taie prețurile țintă.

După cei de la Citigroup, este rândul băncii americane de investiții Morgan Stanley să reducă perspectiva Hidroelectrica și să mute prețul-țintă la 95,00 lei/acțiune, de la 110,00 lei/acțiune, cât era obiectivul inițial. Este o mișcare ce vine în contextul în care prețul la energia electrică s-a redus către repere de 85 euro/MWh, de la 120 euro/MWh în precedentele 3 luni, schimbare ce nu este încă reflectată în prețul acțiunilor cu simbolul H2O.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Ministerul Finanțelor vrea să se renunțe la obligativitatea raportării trimestriale pentru emitenții de la bursă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Ministerul Finanțelor vrea să se renunțe la obligativitatea raportării trimestriale pentru emitenții de la bursă

Noul preț-țintă este cu 26,58% sub ultimul preț de pe bursă și ar fi echivalentul unei capitalizări bursiere de 42,73 miliarde lei (8,58 miliarde euro), peste 3 miliarde euro mai mică decât actuala valoare de piață, de 58,20 miliarde lei (11,69 miliarde euro).

Hidroelectrica s-a listat la cota bursei locale în vara anului trecut, în urma unei oferte publice primare cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,87 miliarde euro) în care vânzător a fost Fondul Proprietatea (FP). Interesul a fost mare și cadrul operațiunii de listare închisă la prețul de 104,00 lei/acțiune, cât și în piața secundară, unde acțiunile au fost cele mai lichide și s-au înscris pe o traiectorie ascendentă.

Hidroelectrica – la a 2-a tăiere a estimărilor de preț de pe Wall Street. O nouă bancă gigant reduce prețul-țintă

În acest elan, Morgan Stanley nu sunt primii care se interpun. Săptămâna trecută, analiștii Citigroup au tăiat prețul-țintă pentru acțiunile Hidroelectrica la 109,00 lei/acțiune, ceea ce ar fi echivalentul unei capitalizări de piață de 49,03 miliarde lei (9,85 miliarde euro).

Cât privește cei de la Morgan Stanley, tăierea lor vine și în context regional. Banca americană de investiții a redus, de asemenea, prețul-țintă al titlurilor conglomeratului energetic CEZ din Cehia la 770 coroane cehești, de la 830 coroane cehești, recomandarea fiind de subalocare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
citigroup
morgan stanley
cez