Acțiunile Oltchim, la a patra sesiune bursieră consecutivă de creștere cu 15%

Acțiunile Oltchim, la a patra sesiune bursieră consecutivă de creștere cu 15%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 oct 2015

De la revenirea de la tranzacționare saltul este de 74%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Oltchim SA Râmnicu Vâlcea (OLT) au înregistrat încă de la deschiderea ședinței de luni a Bursei de Valori București o creștere de 14,84%, până la prețul de 0,534 lei/acțiune, în cea de-a patru sesiune bursieră consecutivă în care titlurile urcă în limita plafonului de 15% admis de operatorul de piață pentru o zi de tranzacționare.

Saltul a fost consemnat încă din predeschidere, volumul ridicându-se după o oră de trazacționare la 8.000 de acțiuni, echivalentul a 39.520 lei. Acțiunea Oltchim a rămas fără ofertă, la fel ca în precedentele trei zile, iar pe primul palier de cerere, de 0,534 lei/acțiune, sunt plasate ordine pentru 1,25 milioane titluri, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

Acțiunile Oltchim au revenit în ringul bursier miercuri după o suspendare de la tranzacționare de doi ani, în condițiile în care Curtea de Apel Pitești a aprobat planul de reorganizare al societății. Față de prețul inițial de 0,307 lei/acțiune de atunci, creșterea este de 73,94%. Aprecierea a fost considerabilă, însă mișcarea nu a fost la fel de ofertantă în ceea ce privește volumele. Transferurile au totalizat numai 462.474 titluri (incluzând schimburile de astăzi), valoarea rulajelor fiind de 227.455 lei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
oltchim
bvb
investitor