"Vulturii" de la Fondul Proprietatea își măresc expunerea prin cumpărări la Londra

"Vulturii" de la Fondul Proprietatea își măresc expunerea prin cumpărări la Londra

Paul Singer, magnatul american care controlează Elliott management, și-a câștigat, în piețele financiare, reputația de "vultur" pentru cum urmărește obținerea de câștiguri din consumarea "cadavrelor" financiare rezultate din creditarea greșită

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 30 sep 2015

Grupul Elliott a acumulat acțiuni FP în valoare de 691.380 de dolari prin achiziții de certificate de depozit la Londra realizate de compania Manchester Securities Corp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) își menține atractivitatea pentru cel mai important acționar al acestuia. Grupul de firme Elliott și-a mărit expunerea printr-o serie de achiziții la Londra de certificate de depozit (GDR), reprezentând echivalentul a 3.425.000 de acțiuni FP, realizate în intervalul 22-24 septembrie a.c., informează un set de comunicări publicate pe portalul Bursei de Valori București de către emitent. Achizițiile au fost realizate de Machester Securities Corp. care, împreună cu Beresford Energy Corp., altă societate din cadrul grupului, controlau la data de 16 mai a.c. - ultima raportare privind structura acționariatului - 18,76% din acțiunile FP.

Elliott Management are active financiare însumând 26 miliarde dolari și este controlată de magnatul american Paul Singer, cel care în piețele internaționale și-a câștigat reputația de "vultur" pentru cum urmărește obținerea de câștiguri din consumarea "cadavrelor" financiare rezultate din creditarea greșită. La nivelul maxim din 15 aprilie, grupul controla nu mai puțin de 20,01% din Fondul Proprietatea. Cu forța acestei reprezentări, Elliott a avut puterea de încredința în Adunările Generale ale Acționarilor mandate de returnare rapidă de cash către acționari pentru administratorul Franklin Templeton. Acestea au stat la originea programelor de răscumpărare ale acțiunilor proprii, pentru care ultima raportare indică achiziția de către FP, în intervalul 21-25 septembrie, a 6,4 milioane acțiuni proprii, atât de la BVB, cât și certificate de depozit la Londra.

Cumpărările Machester Securities s-au realizat tot la Bursa de Valori din Londra, pentru un număr de 158.500 certificate de depozit (GDR) fiind achitată suma de 691.380 dolari. Tranzacțiile au fost intermediate de divizia londoneză a companiei americane Jeffries International, cea care a facilitat și listarea secundată a Fondului Proprietatea la Londra. FP are, la nivelul închiderii de ieri de la BVB de 0,785 lei/acțiune, o capitalizare bursieră de 10,07 miliarde lei, tranzacționându-se cu un discount de peste o treime față de activele nete.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
fp
elliott
paul singer
bvb