Acțiunile OMV Petrom se corectează pe volume bune și trag în jos bursa

Acțiunile OMV Petrom se corectează pe volume bune și trag în jos bursa

Sursa foto: Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 feb 2022

Indicii de la BVB s-au corectat pe linie, în tandem cu o mișcare similară a burselor dezvoltate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Secvența de 6-a sesiuni consecutive de aprecieri s-a încheiat astăzi cu o retragere modestă. Piața a fost apăsată de corecția de 1,75%, până la prețul de 0,4770 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP), pe transferuri de 14,05 milioane lei, care survine în contextul publicării rezultatelor financiare anuale preliminare conform cărora compania petrolieră a obținut un profit net dublu față de 2020, dar cu 21% mai mic decât cel de dinainte de pandemie.

De asemenea, OMV Petrom a anunțat intrarea în revizie a centralei de la Brazi, ceea ce ar urma să pună presiune încă și mai mare pe prețul energiei. Celalt producător de gaze naturale, Romgaz Mediaș (SNG) a pierdut 0,13% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale închizând la prețul de 37,85 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat o activitate de 1,16 milioane lei.

SIF Banat-Crișana depășește un nivel al participației de 10 milioane lei la operatorul de piață BVB CITEȘTE ȘI SIF Banat-Crișana depășește un nivel al participației de 10 milioane lei la operatorul de piață BVB

Declinul celor 2 titluri cu procentaj important în indici au dat tendința întregii piețe: -0,38% pentru indicele compozit BET-XT, -0,06% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 52.206,19 puncte, -0,72% pentru indicele energetic BET-NG și -0,37% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 13.396,47 puncte nu schimbă secvența tehnică în care pare înscris pentru atacarea unor noi maxime.

Acțiunile OMV Petrom se corectează pe volume bune și trag în jos bursa

Dincolo de evoluția indicilor, ședința nu a fost numai în nuanțe negative. Rulajul de 49,53 milioane lei (10,01 milioane euro) este unul bun, chiar dacă ajutat substanțial de o tranzacție de tip deal în valoare de 6,46 milioane lei pe acțiunile SIF Banat Crișana (SIF1) și acțiunile cu profil financiar s-au comportat bine.

Astfel, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 1,47%, până la prețul de 20,70 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 2,41 milioane lei. De asemenea, pe volume depășind echivalentul a câte 3,5 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) și Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețurile de 2,6900 lei/acțiune și, respectiv 2,0650 lei/acțiune.

PROFIT NEWS TV ROCA Industry țintește să ajungă la un portofoliu de 12 companii în următorii 3 ani. Rudolf Vizental, CEO: Avem în plan și listarea pe piața principală a BVB. Cu siguranță vom avea și alte holdinguri CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV ROCA Industry țintește să ajungă la un portofoliu de 12 companii în următorii 3 ani. Rudolf Vizental, CEO: Avem în plan și listarea pe piața principală a BVB. Cu siguranță vom avea și alte holdinguri

Tot pe nivelul de preț al sesiunii precedente, de 2,1000 lei/acțiune, au închis în piața AeRO și titlurile DN Agrar Group (DN) și care în a 2-a zi de prezență în ringul bursier au cumulat transferuri de 1,18 milioane lei. Pe o lichiditate apropiată, titlurile AROBS Transilvania (AROBS) s-au depreciat cu 1,21%, până la prețul de 2,4450 lei/acțiune.

Corecții în aceeași plajă am mai consemnat pe 2 simboluri: -1,43%, până la prețul de 1,3800 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE) care au întrunit un rulaj de 2,16 milioane lei, și -1,29%, până la prețul de 23,00 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) care au depășit, de asemenea, cu puțin reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united properties