DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, se listează la BVB

DN Agrar Group, controlat de familia olandeză de Boer, se listează la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 feb 2022

După un plasament privat în echivalent 5 milioane euro derulat în vara anului trecut, acțiunile companiei DN Agrar Group ajung la tranzacționare pe piața AeRO.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă companie din domeniul agriculturii ajunge la Bursa de Valori București. DN Agrar Group (DN) se listează astăzi la cota pieței AeRO, după ce un exercițiu de piață derulat la jumătatea anului trecut a creditat compania cu o valoare de piață de 95,98 milioane lei (19,40 milioane euro). Atunci au fost puse în vânzare 13,63 milioane de acțiuni la prețul de 1,8100 lei/acțiune, ceea ce a ridicat valoarea plasamentului privat la 24,67 milioane lei (4,99 milioane euro).

Free-float-ul este de 25%, acționari majoritari fiind cei din familia olandeză de Boer, care au și diverse poziții în cadru societății. Conform ultimelor rezultate financiare auditate, aferente anului 2020, DN Agrar avea venituri din exploatare de 54,68 milioane lei și un profit net de 5,46 milioane lei. La S1 2021, câștigul net a fostd e 2,15 milioane lei.

Alro - planuri pentru redeschiderea tuturor celor 5 hale de electroliză, dar începând cu 2023 CITEȘTE ȘI Alro - planuri pentru redeschiderea tuturor celor 5 hale de electroliză, dar începând cu 2023

Compania a anunțat săptămâna trecută că a accesat de la ING Bank un împrumut de 13,8 milioane euro, obiectivul principal după preluarea fermei Apold fiind de a crește capacitatea de producție de lapte a fermei cu 50%, până la finele acestui an.  Cel mai nou emitent de pe bursă a preluat, de asemenea, integral, firma Lacto Agrar din Alba Iulia.

Pentru anul în curs, planul de business prins în memorandumul plasamentului privat avansează o estimare pentru venituri din exploatare de 68,25 milioane lei și un profit net de 7,91 milioane lei. Compania vizează obținerea unui câștig net de 11,62 milioane lei în anul 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
dn agrar
ing bank
bvb
bursa