Acțiunile Sphera explodează la bursă. La orele prânzului ajunseseră la un maxim de la listare de 43,50 lei/acțiune, cu 50% peste prețul ofertei publice închise la începutul lunii trecute

Acțiunile Sphera explodează la bursă. La orele prânzului ajunseseră la un maxim de la listare de 43,50 lei/acțiune, cu 50% peste prețul ofertei publice închise la începutul lunii trecute

Sursa foto: Worradirek Muksab / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 dec 2017

Pe primul rulaj al zilei, în primele 2 ore de tranzacționare de la BVB, de 2,2 milioane lei, acțiunile companiei care operează lanțurile de alimentație publică KFC și Pizza Hut creșteau cu peste 10%, ajungând la un maxim de la listare de 43,50 lei/acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca și în cazul acțiunilor MedLife (M), companie adusă la cota Bursei de Valori București la sfârșitul anului trecut, în contextul unei prezențe mici a retailului, puținii investitori instituționali care au achiziționat în oferta publică titlurile companiei Sphera Franchise Group (SFG) nu au probleme să ridice cotațiile. În contextul unei ședințe de tranzacționare preponderent pozitive la BVB, acțiunile Sphera și-au accelerat creșterea cu o explozie de 10,13% cu puțin după orele prânzului.

Cotația de 43,50 lei/acțiune este cu 50,00% peste prețul de listare, de 29,00 lei/acțiune, al ofertei publice închise pe 2 noiembrie și a fost atinsă pe primul rulaj al zilei de la BVB, de 2,20 milioane lei. Sphera operează în România lanțurile de alimentație publică KFC, Pizza Hut, Pizza Hut și Taco Bell și a accesat piața de capital cu promisiunea de a fi o companie în expansiune, vizând dublarea numărului de restaurante în următorii 5 ani.

Britanicul Mark Hilton, CEO la Sphera declara pentru Profit.ro în prima zi de tranzacționare că este norocos să fie șeful executiv al unei companii care crește.

Avertisment: Bursa trimite un puternic semnal negativ. „Trecerea morții” este marcată pe parametri tehnici importanți ai principalului indice CITEȘTE ȘI Avertisment: Bursa trimite un puternic semnal negativ. „Trecerea morții” este marcată pe parametri tehnici importanți ai principalului indice

Avansul acțiunile Sphera în piața secundară a fost impulsionat de rezultatele la 9 luni, conform cărora și-a majorat cu o treime veniturile din restaurante, la 401,35 milioane lei, față de 300,48 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, profitul atribuibil acționarilor s-a majorat cu 17,6%, la 40,94 milioane lei, de la 30,80 milioane lei.

Sphera, societate unde acționari majoritari sunt oamenii de afaceri Lucian Vlad, Nicolae Badea și Radu Dimofte, a venit la cota bursei în urma unei oferte de listare pentru 25% din titluri în valoare de 285,12 milioane lei (62,00 milioane euro). La cotație de la BVB de 43,50 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei s-ar ridica la 1,69 miliarde lei (364,28 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sphera franchise
bvb
bursa
medlife
kfc
pzza hut
taco bell