Activitatea de tranzacționare de la BVB – acaparată de acțiunile companiilor cu capitalizare mare

Activitatea de tranzacționare de la BVB – acaparată de acțiunile companiilor cu capitalizare mare

Sursa foto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 mar 2023

Aproape 90% din rulajul de 48,19 milioane lei (9,74 milioane euro) al pieței de acțiuni a fost asigurat de titlurile societăților de mari dimensiuni, din care BRD Groupe Société Générale, cu o capitalizare de peste 8 miliarde lei, a fost cea mai mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-o zi de ezitare la nivel internațional, cu ușoare deprecieri ale indicilor principali din SUA și Germania, la Bursa de Valori București a reușit o sesiune pozitivă, cu închideri pozitive ale indicilor și volume sporite.

Tabloul general a fost exclusiv în nuanțe de „verde”: +0,37% pentru indicele compozit BET-XT, +0,32% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.965,99 puncte, +0,54% pentru indicele energetic BET-NG și +0,35% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 12.137,95 de puncte este este în aproprierea unei confluențe între mediile mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) și de 55 de zile (EMA55), așa cum se vede pe graficul atașat.

Activitatea de tranzacționare de la BVB – acaparată de acțiunile companiilor cu capitalizare mare

Totuși, cele mai lichide acțiuni au bătut pasul pe loc. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4680 lei/acțiune, pe tranzacții de 9,72 milioane lei, și titlurile Fondul Proprietatea (FP), chiar dacă au avansat cu 0,24%, până la prețul de 2,1250 lei/acțiune, în piața reglementată,. Unde au adunat schimburi însumând 5,30 miliaone lei, în piața deal a consumat transferuri de tip deal în valoare de 12,72 milioane lei, la nivelul de referință al ședinței precedente.

Doar 10% din profitul net raportat de Transelectrica merge către acționari sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Doar 10% din profitul net raportat de Transelectrica merge către acționari sub formă de dividende

Ezitare a fost și la nivelul acțiunilor bancare românești, care au avut închideri divergente, aproape în oglindă: +0,31%, până la prețul de 19,70 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au întrunit o activitate de 19,70 lei/acțiune, și -0,33%, până la prețul de 12,00 lei/acțiune, BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat volume echivalente cu 2,37 milioane lei. Pe același segment, titlurile grupului austriac Erste (EBS) au avut o revenire de 1,09%, după scăderile recente, pe un rulaj de 1,49 milioane lei.

Mișcări în sensul ascendent al pieței au avut acțiunile a 2 producători de energie: +1,04%, până la prețul de 38,70 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), ce au adunat tranzacții de 3,43 milioane lei, și +0,91%, până la prețul de 44,40 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au înregistrat transferuri de 2,15 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica