Adrian Tănase, noul director al BVB, nu face „tabula rasa” după mandatul polonezului Ludwik Sobolewski. Unele proiecte și o parte din echipă vor fi menținute

Adrian Tănase, noul director al BVB, nu face „tabula rasa” după mandatul polonezului Ludwik Sobolewski. Unele proiecte și o parte din echipă vor fi menținute
scris 29 ian 2018

La prima sa ieșirea publică după preluarea funcției de director general al Bursei de Valori București, Adrian Tănase s-a declarat mulțumit de „moștenirea” predecesorului Ludwik Sobolewski. Chiar dacă unele programe vor fi revizuite, multe linii de direcție vor fi continuate, după cum va fi păstrată și echipa.

După analiza prealabilă și primele 3 zile la noul loc de muncă, directorul general al Bursei de Valori București, Adrian Tănase, avizat la acest început de an de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), spune că nu sunt foarte multe de reconstituit la nivel organizațional în interiorul Bursei de Valori București ca instituție, ci, dimpotrivă, lucrurile par a fi fost bine alcătuite de către predecesorul său, polonezul Ludwik Sobolewski.

„A lăsat o echipă foarte bună cu care ne putem continua proiectele pe care vrem să le implementăm în viitor”, a declarat astăzi Tănase la deschiderea ședinșei de tranzacționare. În mandatul său se va axa pe majorarea lichidității, prin lansarea și unei piețe a derivatelor.

Fost administrator în ultimii peste 8 ani ale fondurilor de pensii ING și NN, noul director al BVB afirmă că a avut, din perspectiva sa, o privire preponderent pozitivă asupra evoluției pieței de capital. Cum managerii de fonduri vor listări, sub acest aspect piața s-a mișcat bine. „Vechea conducere a lăsat bursa într-un loc în care putem continua proiectele pe care le avem în viitor”, a spus Tănase.

Anumite demersuri de marketing ale vechii conduceri urmează să fie revizuite, după cum unele vor fi păstrate și dezvoltate. Tănase a nominalizat în mod expres proiectul „Made in Romania”, de promovare a vizibilității companiilor românești, ca unul pe care Bursa dorește să-l ducă mai departe în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian tanase
bursa
bvb
ludwik sobolewski
nn
ing