Air Claim, firmă cu prestări de servicii în domeniul traficului aerian, profită de majorarea la 5,5 milioane a numărului de pasageri de la Aeroportul Otopeni la S1 și obține un câștig net de jumătate de milion de lei

Air Claim, firmă cu prestări de servicii în domeniul traficului aerian, profită de majorarea la 5,5 milioane a numărului de pasageri de la Aeroportul Otopeni la S1 și obține un câștig net de jumătate de milion de lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 aug 2022

După ce a reparat până la finalul lui 2021 un șoc bilanțier raportat în urmă cu un an, Air Claim afișează venituri operaționale cu creștere semnificativă și trecere pe profit în primele 6 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Air Claim (CLAIM), firmă care furnizează servicii de recuperare a banilor sau obținere de despăgubiri pentru pasagerii ale căror curse aeriene au fost anulate, a realizat în prima jumătate a acestui an venituri totale operaționale de 1,50 milioane lei, de 10 ori mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Este o reflectare și a majorării cu 178,46% a traficului de pasageri de pe Aeroportul Henri Coandă din București, la 5,43 milioane persoane, de la 1,95 milioane pasageri la S1 2021.

Numărul cererilor primite a fost în declin de 4,27%, la aproximativ 27.300 de solicitări, în timp ce numărul cesiunilor de crență s-a redus cu 35,41%, la 310 de cesiuni, de la 480 de cesiuni. „Este de așteptat ca ritmul cererilor să se mențină la acest nivel ridicat cel puțin pe termen mediu, chiar dacă numărul de zboruri nu a revenit încă complet, având în vedere probabilitatea redusă ca companiile aeriene și operatorii de zbor să reușească să elimine impedimentele care determină nenumăratele întârzieri și anulări de zbor”, spune compania.

MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls CITEȘTE ȘI MAM Bricolaj – profit net de jumătate de milion de lei la S1: Se observă deja că românii sunt mai prevăzători în privința cumpărăturilor, decizia de achiziție ieșind din zona de impuls

Partea din bilanț cu privire la costuri o prezintă destul de detaliat raportul semestrial: „Ritmul de creștere a cererilor preluate în cursul semestrului 1 al exercițiului curent a antrenat un ritm de creștere a cheltuielilor cu 72% în perioada de raportare, de la 528,9 mii lei la 911,2 mii lei, preponderent pe seama cheltuielilor privind prestațiile externe, care s-au majorat cu 41% până la 671,1 mii lei. Din această valoare, 44% reprezintă cheltuieli cu comisioane și onorarii, cheltuieli direct corelate cu activitatea de soluționare în instanță a cererilor de despăgubire cesionate.”

Astfel, societatea a obținut un rezultta net cu puțin peste jumătate de milion de lei, față de pierderea de aproape 400.000 de lei din primele 6 luni ale anului trecut. Pe întreg exercițiul fiannciar 2021, Air Claim a afișat un rezultat negativ de aproximativ 50.000 de lei.

Alumil Rom Industry își dubleză profitul net semestrial CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry își dubleză profitul net semestrial

Activele totale ale companiei s-au redus cu 45,81%, la 3,62 milioane lei, de la 6,68 milioane lei la 30 iunie 2021. Aceasta reflectă în primul rând o ajustare de 7 ori a creanțelor la aproximativ 770.000 de lei, de la o sumă de 5,43 milioane lei care în urmă cu un an a alertat investitorii și a contribuit la prăbușirea acțiunilor pe piața AeRO a Bursei de Valori București unde s-au listat în luna iulie a anului trecut. Problema bilanțieră fusese deja reparată până la raportarea anuală preliminară.

Datoriile totale au fost tăiate la aproape jumătate, respectiv la aproximativ 395.000 de lei, de la aproximativ 770.000 de lei la jumătatea lui 2021. Air Claim are la ultimul preț de pe bursă, de 3,2100 lei/acțiune, o capitalizare de piață de 14,12 milioane lei (2,89 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
air claim
bvb
bursa