Air Claim vine cu rezultate drastic ameliorate față de raportarea-dezastru de la S1

Air Claim vine cu rezultate drastic ameliorate față de raportarea-dezastru de la S1

Sursa foto: BVB

scris 22 feb 2022

Deși a raportat venituri în scădere față de 2020 și pierdere pentru ultimul exercițiu financiar, Air Claim vine cu o raportare contabilă normalizată față de cea semestrială, unde veniturile erau mai mici de 145.000 de lei, iar investitori vorbeau de anomalii la nivelul creanțelor. Compania chiar mizează pe o ameliorare a indicatorilor din prima jumătate a acestui an.

Air Claim (CLAIM), firmă cu prestări servicii în domeniul traficului aerian, a afișat o pierdere cu puțin sub reperul de 50.000 de lei pe anul 2021, contraperformanță față de câștigul net de 1 milion de lei din 2020 care a făcut ca plasamentul privat realizat în vederea listării pe piața AeRO a Bursei de Valori București să fie închis cu o suprasubscriere de 14 ori.

Totuși, chiar și această contraperformanță reprezintă "o ieșire din groapă" mai mult decât remarcabilă în contextul în care, pentru primele 6 luni ale anului trecut, Air Claim prindea în bilanț pierderi de aproximativ 383.000 de lei, de 2,6 ori mai mari decât veniturile raportate la numai aproximativ 144.000 de lei.

ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

Pe întreg anul 2021, compania afișează venituri din exploatare de 1,36 milioane lei, cu 27,12% mai mici decât cele de 1,86 milioane lei din anul precedent. Impactul este, însă, drastic, -72,50%, la nivelul cifrei de afaceri nete, reprezentând veniturile din comisionare și care au fost de numai aproximativ 475.000 de lei, comparativ cu 1,73 milioane lei în 2020.

„Activitatea de intermediere a cererilor privind compensațiile, desfășurată de Air Claim S.A., atrage după sine un decalaj de timp între momentul în care un dosar de despăgubire este procesat și momentul în care venitul aferent acestuia este încasat efectiv”, explică societatea în raportarea anuală preliminară adugând că „se așteaptă ca activitatea de cesionare de creanțe și de intermediere a cererilor de despăgubire în favoarea pasagerilor să se reflecte pozitiv la nivelul indicatorilor de performanță financiară și profitabilitate, începând cu prima jumătate a anului 2022.”

VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România CITEȘTE ȘI VIDEO Cum poți să investești în „feisbucul lui Trump” inclusiv din România

Șocul raportării trimestriale s-a răsfrânt într-o prăbușire cu peste 80% față de maxime a cotației companiei listate vara trecută. În septembrie, după raportarea trimestrială, dechiderea a fost cu „gap”, iar după o etapă de consolidare, acțiunea Air Claim s-a înscris pe un parcurs descendent cu apăsare constantă și practic fără măcar să aibă reveniri tehnice, așa cum se vede pe graficul atașat.

Air Claim vine cu rezultate drastic ameliorate față de raportarea-dezastru de la S1

Aparenta anomalie cu privire la creanțe, care la S1 se ridicau la 5,43 milioane lei, în creștere cu 69,1% față de cele de 3,38 milioane lei de la începutul anului (cu o sumă de 14 ori mai mare decât veniturile din intervalul menționat), a fost reparată în bilanțul de final de an. Air Claim mai deține creanțe cu puțin peste 780.000 de lei.

Acestea reprezintă aproximativ un sfert din activele totale de 2,90 milioane lei ale companiei, care au coborât cu 26,5% față de cele de 3,95 milioane lei de la sfârșitul anului 2020. În același interval de raportare, datoriile totale au fost tăiate cu 20,63%, la aproximativ 412.000 de lei, de la aproape 520.000 de lei.

De la începutul anului, titlurile Air Claim au tatonat pentru găsirea unui „bottom” și la ultimul preț de închidere de 3,55 lei/acțiune, cu 42,74% sub cel al operațiunii de listare derulată în mai 2020, capitalizarea bursieră a emitentului se situează la 15,62 milioane lei (3,16 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
air claim
bursa
bvb