Alro Slatina, sub controlul miliardarului rus Vitali Machitski, a semnat un credit de 167 milioane dolari, pe 3 ani, cu un sindicat format din 8 bănci

Alro Slatina, sub controlul miliardarului rus Vitali Machitski, a semnat un credit de 167 milioane dolari, pe 3 ani, cu un sindicat format din 8 bănci

Vitali Machitski

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 nov 2017

Alro Slatina (ALR), companie deținută prin firma Vimetco, înregistrată în Olanda, în proporție de 84,19% de către miliardarul rus Vitali Machitski, creditat cu o avere de peste 3 miliarde dolari, a semnat un credit de 167 milioane dolari, pe 3 ani, cu un sindicat format din 8 bănci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Tranzacția a fost a fost condusă de RBI Group (Raiffeisen Bank International împreună cu Raiffeisen Bank România), iar sindicatul a inclus OTP Bank România, Unicredit Bank, Banca Comercială, Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, Banca de Export-Import a României (Eximbank) și Garanti Bank. 

Acordul extinde cu trei ani creditul de tip revolving de 137 de milioane de dolari semnat în decembrie 2015 și adaugă o nouă linie de finanțare non-cash de 30 de milioane de dolari. Creditul de tip revolving are ca scop finanțarea capitalului de lucru necesar companiei, în timp ce linia de finanțare non-cash va fi utilizată pentru emiterea de acreditive și scrisori de garanție, în vederea susținerii activității operaționale și activității investiționale. 

FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat

Creditul de tip revolving este unul ce poate fi înnoit automat, fără negocieri suplimentare cu banca ce l-a acordat, până la epuizarea unui plafon prestabilit sau până la epuizarea perioadei pentru care a fost acordat.

Majorarea prețului aluminiului primar pe bursa de metale neferoase de la Londra și livrările sporite ca volum au urcat cu aproape 18% vânzările Alro din primele 3 trimestre, iar profitul net a crescut de 2 ori și jumătate, la 223,4 milioane lei, față de perioada similară a anului trecut.

Conpania a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri din vânzări de 1,58 miliarde lei, cu 17,72% mai mari decât cele de 1,58 miliarde lei din intervalul correspondent din 2016. Încasările au fost de 1,02 miliarde lei din livrările de aluminiu primar și de 818,91 milioane lei pe segmentul aluminiului procesat.

Costul bunurilor vândute s-au majorat într-o dinamică mai redusă, +6,52%, la 1,47 miliarde lei, de la 1,38 miliarde lei, ceea ce a ridicat profitul operațional la 273,50 milioane lei, în creștere cu 146,24% față de 111,07 milioane lei în primele 3 trimestre ale anului precendent. Profitul net a urcat, în același răstimp, cu 250,24%, la 223,42 milioane lei, de la 63,79 milioane lei. La jumătatea anului câștigul net era de 155,95 milioane lei, de 4 ori mai mare decât la S1 2016.

Romgaz și-a dublat veniturile din vânzările de electricitate, profitând de evoluția prețurilor pe OPCOM CITEȘTE ȘI Romgaz și-a dublat veniturile din vânzările de electricitate, profitând de evoluția prețurilor pe OPCOM

Activele totale ale companiei era,  la 30 septembrie, de 2,53 miliarde lei, cu 5,86% mai mari decât cele de 2,39 miliarde lei prinse în contabilitate la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au suferit un declin de 1,59%, la 1,24 miliarde lei, de la 1,26 miliarde lei.

Alro este listată la cota Bursei de Valori București unde capitalizarea de piață a companiei se ridică la 2,2 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
aluminiu
alro