Apple și Amazon, care au atins capitalizarea de 1 trilion de dolari, au pierdut împreună peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în patru zile

Apple și Amazon, care au atins capitalizarea de 1 trilion de dolari, au pierdut împreună peste 100 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, în patru zile
scris 11 sep 2018

Apple și Amazon.com au pierdut împreună în ultimele patru zile peste 100 de de miliarde de dolari din capitalizarea lor bursieră, pe fondul evoluției negative a titlurilor companiilor din sectorul tehnologiei, transmite MarketWatch.

Acțiunile Apple au scăzut luni cu 1,5%, extinzând declinul la patru ședințe de tranzacționare consecutive, de la un nivel record de 228,36 doalari pe unitate, atins pe 4 septembrie, arată news.ro.

Declinul de 4,6% consemnat în decurs de patru zile este echivalent cu o scădere de 50,33 de miliarde de dolari, de când a atins un maxim de 1.100 miliarde de dolari, pe fondul evoluției negative a titlurilor din sectorul tehnologiei și înainte de lansarea unor noi modele de iPhone-uri.

O nouă companie cade: Azuga Waters a intrat neanunțat în insolvență, după mai mult de 1 an în care judecătorii au îndemnat la o înțelegere amiabilă CITEȘTE ȘI O nouă companie cade: Azuga Waters a intrat neanunțat în insolvență, după mai mult de 1 an în care judecătorii au îndemnat la o înțelegere amiabilă

Scăderea acțiunilor Apple în cele patru zile a avut un impact de 71 de puncte asupra indicelui Dow Jones Industrial Average, care a coborât cu 69 de puncte în perioada respectivă.

Acțiunile Amazon.com, a doua cea mai valoroasă companie, au scăzut luni cu 0,8%, extinzând la rândul lor declinul la patru zile. În acest interval, capitalizarea Amazon a coborât cu 50,53 de miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
amazon