Arctic Stream – companie care are controale ale Consiliului Concurenței pentru o serie de contracte – semnează o nouă înțelegere de 16 milioane de lei

Arctic Stream – companie care are controale ale Consiliului Concurenței pentru o serie de contracte – semnează o nouă înțelegere de 16 milioane de lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 iun 2024

După ce și-a majorat anul trecut afacerile cu peste 50%, firma de IT Arctic Stream afișează un nou contract pentru furnizarea de echipamente de comunicații.

Arctic Stream (AST) care s-a listat pe piața AeRo a Bursei de Valori București ca o societatea care își centrează dezvoltarea pe furnizarea serviciilor de securitate cibernetică și data center, a notificat investitorii că a semnat un contract cu o valoare de 16,00 milioane lei cu o durată de 120 de zile pentru furnizarea de echipamente de comunicații și securitizarea infrastructurii cu un client confidențial.

Urmărește-ne și pe Google News

Este cea mai nouă înțelegere după ce Arctic Stream face parte dintr-o serie de companii din domeniul IT, după ce aceasta a primit săptămâna trecută un control inopinat al Consiliului Concurenței într-un caz de prezumtive trucărik de licitații.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
GRAFICE Acțiunile Sphera au ajuns până în vară cu darul lui Moș Crăciun CITEȘTE ȘI GRAFICE Acțiunile Sphera au ajuns până în vară cu darul lui Moș Crăciun

În a 2-a parte a anului trecut, Arctic Stream a notificat investitorii de pe bursă despre 6 înțelegeri cu o valoare agregată de 510,90 milioane lei, din care ponderea o deținea un contract cu o firmă din domeniul apărării cu o dimensiune estimată la 407 milioane lei.

Inclusiv în baza acestora, Arctic Stream a venit la raportarea anuală preliminară cu venituri din exploatare de 126,00 milioane lei, în creștere cu 53,54%, de la 82,06 milioane lei, în 2022. De asemenea, profitul net pe anul 2023 s-a ridicat la 9,15 milioane lei și peste jumătate din acesta a fost distribuit la începutul acestei săptămâni sub forma unui dividend brut de 1,20 lei/acțiune.

CONFIRMARE Prețul cu discount oferit de JT Grup Oil este, de facto, prețul ofertei. Compania vine la cota bursei după o operațiune de piață de aproape 20 milioane lei, subscriere de doar 36% CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Prețul cu discount oferit de JT Grup Oil este, de facto, prețul ofertei. Compania vine la cota bursei după o operațiune de piață de aproape 20 milioane lei, subscriere de doar 36%

Consiliul Concurenței derulează o investigație privind posibile trucări ale unor licitații publice având ca obiect comercializarea echipamentelor de tehnologia informației și comunicații furnizate de către Cisco Systems Romania SRL. Autoritatea de concurență spune că are indicii că licitațiile publice care vizează comercializarea echipamentelor furnizate de către CISCO ar fi împărțite între ofertanți având sprijinul furnizorului, direct sau prin intermediul distribuitorilor autorizați, astfel încât să câștige firmele favorizate. Posibila practică anticoncurențială ar fi început cel puțin din anul 2019.

Companiile la care s-au desfășurat inspecții inopinate sunt: Cisco Systems Romania SRL, Arctic Stream SA, Datanet Systems SRL, Dataware Consulting SRL, Dendrio Solutions SRL, ETA2U SRL, Evotech-IT SRL, Logic Computer SRL, Metaminds SA, Trencadis Corp SRL, Alef Distribution RO SA, Ingram Micro Distribution SRL, Logicom Information Technology Distribution SRL și Prime Telecom SRL.

Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor CITEȘTE ȘI Digi Communications se împrumută de la ING Bank pentru refinanțarea obligațiunilor scadente în anul viitor

Arctic Stream a început și acest an  bine, afișând la raportarea pentru T1 un câștig net de 1,99 milioane lei. La data de 31 martie, societatea avea active totale de 50,04 milioane lei, cu 5,31% mai mici decât cele de 52,85 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au fost reduse cu 22,99%, la 27,97 milioane lei, de la 36,32 milioane lei.

Arctic Stream, care îl are ca acționar majoritar pe Dragoș Diaconu, cu o participație de 67,59%, s-a listat pe piața AeRO de la BVB în vara anului 2021, unde la  ultimul preț al titlurilor sale de 26,90 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 112,74 milioane lei (22,65 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic stream
trencadis
aero
bursa
bvb
bittnet systems