Artego Târgu Jiu lansează ofertă de răscumpărare pentru aproape 6% din titlurile societății la un preț apropiat celui de piață

Artego Târgu Jiu lansează ofertă de răscumpărare pentru aproape 6% din titlurile societății la un preț apropiat celui de piață

Sursa foto: Jakub Jirsák / dreamstime.com

scris 5 sep 2017

În această lună, producătorul de articole industriale din cauciuc Artego va derula o ofertă de răscumpărare pentru achiziția unor pachete de acțiuni reprezentând 5,98% din capitalul social, la prețul de 7,00 lei/acțiune, operațiune de piață ce poate urca la 4,16 milioane lei.

Artego Târgu Jiu (ARTE) a anunțat, cu puțin înainte de închiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, că va derula în perioada 8-29 septembrie 2017 o ofertă publică de răscumpărare pentru un număr de 595.000 de acțiuni proprii. Operațiunea de piață se va derula la prețul de 7,00 lei/acțiune, marginal sub ultima valoare de tranzacționare din piața secundară, de 7,02 lei/acțiune, însă confortabil deasupra mediei din acest an.

În cazul unei subscrieri integrale, operațiunea de piață, ce va fi intermediată de SSIF Confident Invest, s-ar ridica la 4,16 milioane lei. Este a 2-a ofertă importantă lansată de producătorul de articole industriale din cauciuc, după ce în intervalul 5-25 mai, compania a mai răscumpărat 4,01% din titluri, de asemenea, la prețul de 7,00 lei/acțiune, valoarea tranzacției fiind de 2,79 milioane lei. În momentul inițierii primei oferte, prețul la BVB era de 5,86 lei/acțiune.

Fondurile NN vând la Transgaz și cad sub o deținere de 5% CITEȘTE ȘI Fondurile NN vând la Transgaz și cad sub o deținere de 5%

La 6 luni, compania a raportat o majorare de aproape 10 ori a profitului net față de perioada similară a anului trecut, la 3,00 milioane lei, în condițiile unor venituri din exploatare în creștere cu 8,73%, la 76,87 milioane lei, de la 70,70 milioane lei.

La prețul derulării operațiunii de răscumpărare, de 7,00 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei specializate în fabricarea de articole tehnice din cauciuc este de 69,64 milioane lei (15,15 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
artego
rascumparare
bvb
bursa
confident invest