IAR Brașov devine principalul contractor de elicoptere H215M pentru comenzi viitoare ale Apărării

IAR Brașov devine principalul contractor de elicoptere H215M pentru comenzi viitoare ale Apărării

Sursa foto: portalul Airbus Helicopters

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 aug 2017

Producătorul de elicoptere IAR Brașov, controlat de stat, va deveni principalul contractor pentru H215M pentru orice comandă viitoare a Ministerului Apărării în vederea înlocuirii flotei sale îmbătrânite, a anunțat compania, care ieri, în contextul vizitei la București a președintelui Franței, a extins cu 10 ani parteneriatul cu Airbus Helicopters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cooperarea exclusivă cu Airbus Helicopters a fost astfel extinsă la 15 ani.

Până în prezent, compania din Brașov a construit peste 360 de elicoptere sub licența Airbus Helicopters. Potrivit înțelegerii, IAR va deveni principalul contractor pentru H215M în vederea oricărei comenzi viitoare a Ministerului Apărării din România.

De asemenea, acordul include și cooperarea dintre Airbus Helicopters și IAR privind producția, asamblarea, personalizarea, activitățile suport și de întrețiinere a elicopterelor H215M destinate forțelor armate române și exportul în cazul în care apar oportunități.

Americanii de la Raytheon ar putea câștiga aproape 500 milioane dolari din contractul cu România pentru vânzarea de rachete Patriot CITEȘTE ȘI Americanii de la Raytheon ar putea câștiga aproape 500 milioane dolari din contractul cu România pentru vânzarea de rachete Patriot

În anticiparea acestei înțelegeri, ieri acțiunile IAR Brașov au crescut la Bursa de Valori București cu 4,99%, până la prețul de 8,42 lei/acțiune, pe volume peste media obișnuită a acestui emitent, cu puțin peste 523.000 de lei. Ecoul se resimte și astăzi, când titlurile se tranzacționează ușor peste referință pe fondul unui rulaj care a depășit 115.000 de lei în primele 2 ore ale sesiunii de la BVB, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. La ultima valoare de închidere, capitalizarea bursieră a companiei este de 158,96 milioane lei (34,64 milioane euro).

În primul semestru al acestui an, IAR Brașov a realizat o cifră de afaceri de netă de 85,47 milioane lei, în creștere cu 54,55% față de cea de 55,30 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același timp, profitul net a scăzut cu 11%.

viewscnt
Afla mai multe despre
iar brasov
airbus helicopters
emmanuel macron
klaus iohannis
mihai tudose
elicoptere