Ascendia – cel mai bun semestru din istoria companiei

Ascendia – cel mai bun semestru din istoria companiei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 sep 2023

Listată în anul 2016, Ascendia a realizat în primul semestru venituri totale aproape egale cu cele afișate pe întreg anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ascendia (ASC), furnizor de soluții software pe teme educaționale, raportează o dublare a veniturilor din exploatare semestriale, la 6,22 milioane lei, de la 2,98 milioane lei în perioadav similară a anului trecut. 

„Am înregistrat cel mai bun prim semestru din istoria noastră, atât în ceea ce privește venitul total, cifra de afaceri, cât și profitul net”, spune CEO-ul Cosmin Mălureanu, a cărui familie deține pachetul majoritar. „Veniturile din primul semestru al 2023 s-au bazat în special pe încasările de la companii mari și din încasările aferente proiectului Edulib (Biblioteca Virtuală).”

Lion Capital – creștere anualizată de aproape 10% a activului net CITEȘTE ȘI Lion Capital – creștere anualizată de aproape 10% a activului net

Profitul net al Ascendia a fost în primele 6 luni ale anului de aproximativ 730.000 de lei, față de pierderea de aproximativ 473.000 de lei de la S1 2022. Pe întreg anul trecut, Ascendia a obținut un câștig net de 3,98 milioane lei din care 30% a plecat către acționari sub formă de dividende.

„Începând cu anul 2023, pentru Ascendia se deschide o nouă piață internă în contextul PNRR. Anticipăm venituri importante până la final de 2025 prin numeroasele linii de finanțare ale programului, în cadrul cărora serviciile și produsele companiei vor putea fi achiziționate de varii beneficiari publici, dar și privați”, spune Mălureanu.

Zentiva România își majorează afacerile semestriale cu un sfert și raportează un profit net mai mult decât dublu. Explozie a datoriilor CITEȘTE ȘI Zentiva România își majorează afacerile semestriale cu un sfert și raportează un profit net mai mult decât dublu. Explozie a datoriilor

Emitentul raportează o explozie de 72,96% a datoriilor pe termen scurt, la 2,74 milioane lei, de la 1,58 milioane lei.

Ascendia este listată în anul pe piața AeRO a Bursei de Valori București, unde la ultimul preț de închidere de 4,72 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 55,32 milioane lei (11,18 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ascendia
bvb
bursa
dividende