ASF a aprobat documentul de ofertă publică pentru răscumpărarea acțiunilor proprii de către FP

ASF a aprobat documentul de ofertă publică pentru răscumpărarea acțiunilor proprii de către FP
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 ian 2016

Decizia a fost luată în Consiliul Autorității Financiare de astăzi și urmează ca parametrii ofertei să fie comunicați de emitent pe portalul Bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dă cale liberă ofertei de accelerare a programului de răscumpărări ale propriilor acțiuni derulat de Fondul Proprietatea (FP). Consiliul ASF a aprobat documentul aferent operațiunii de piață, informează un comunicat al instituției, trimis redacției.

Fondul urmează să facă public pe portalul Bursei conținutul documentului și parametrii ofertei, inclusiv prețul. Operațiunea de piață va fi efectuată pentru un număr de 430 milioane de acțiuni, respectiv 3,84% din titlurile Fondului, atât prin achiziția de acțiuni la Bursa de Valiori București, cât și prin cumpărarea, pe segmentul Specialist Fund Market al pieței de la Londra, de certificate de depozit (GDR) având ca activ suport acțiuni FP.

Cu o oră și jumătate înaintea închiderii ședinței de tranzacționare de la BVB, titlurile Fondului se tranzacționau la prețul de 0,738lei/acțiune, marginal peste reperul de 0,729 lei/acțiune de la finele ședinței de tranzacționare din 14 ianuarie, când Fondul a anunțat că a depus prospectul la ASF și că acesta ar urma să primească avizul în termenul legal de 10 zile lucrătoare.

Acțiunile europene și cotațiile petrolului cresc puternic după comentariile lui Mario Draghi CITEȘTE ȘI Acțiunile europene și cotațiile petrolului cresc puternic după comentariile lui Mario Draghi

La actuala cotație, capitalizarea bursieră a emitentului este de 8,26 miliarde lei (1,82 miliarde euro). Fondul a raportat un activ net de 12,09 miliarde lei (2,67 miliarde euro) la nivelul lunii decembrie a anului trecut, în scădere cu 8,61% față de 13,23 miliarde lei în decembrie 2014 și cu 22,70% mai mic decât valoarea de 15,64 miliarde lei afișată înaintea listării de la începutul anului 2011.

La prețul închiderii de astăzi, de 0,738 lei/acțiune, față de VUAN-ul de 1,1564 lei/acțiune de la nivelul lui decembrie, societatea se tranzacționează cu un discount de piață de 36,18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
rascumparari
bvb
bursa
asf
oferta publica