Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru reducerea valorii nominale a acțiunii la 0,85 lei pe unitate

Fondul Proprietatea convoacă acționarii pentru reducerea valorii nominale a acțiunii la 0,85 lei pe unitate
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 dec 2015

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor la Fondul Proprietatea din 27 ianuarie 2016 ar urma să se pronunțe pentru reducerea cu 550 milioane lei a capitalului social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) devine tot mai mic. Administratorul societății, compania financiară americană Franklin Templeton convoacă, pentru data de 27 ianuarie 2016, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor punând pe ordinea de zi micșorarea capitalului social la 9,32 miliarde lei, de la 9,87 miliarde lei în prezent.

Operațiunea asupra căreia sunt chemați să se pronunțe acționarii Fondului înregistrați până pe data de 6 ianuarie 2016 este însoțită de reducerea valorii nominale a acțiunii la 0,85 lei pe unitate, de la 0,90 lei pe acțiune în prezent. Astfel, reducerea capitalului social aprobată în Adunarea Generală a Acționarilor din 29 octombrie va deveni efectivă.

Restituirea aportului de capital către acționari, conform propunerii din convocatorul AGEA publicat pe portalul Bursei de Valori București, se va face în luna iunie a anului următor, după următorul grafic: 3 iunie va fi ex-data, 6 iunie va fi data de înregistrare, iar plata către acționari se va efectua pe 27 iunie.

După încheierea procesului, Fondul Proprietatea va avea un capital social de 9,32 miliarde lei, împărțit în 10,96 miliarde acțiuni cu valoarea nominală de 0,85 le pe unitate. FP nu este la prima operațiune de acest fel. În momentul listării, valoarea nominală a titlurilor era de un leu.

Efortul managementului de la Franklin Templeton a fost reducerea discountului cu care acțiunile societății se tranzacționează față de valoarea unitară a activului net. Față de activul net de 12 miliarde lei (2,66 miliarde euro), capitalizarea bursieră de 9,10 miliarde lei (2,02 miliarde lei) aferentă prețului închiderii de ieri de 0,813 lei/acțiune indică tranzacționarea la un discount de 24,16% a titlurilor fondului, față de valoarea unitară a activului net.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bursa
bvb