ASF depistează deficiențe la Depozitarul Central

ASF depistează deficiențe la Depozitarul Central
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 feb 2017

Supraveghetorul pieței de capital a descoperit în cadrul unui control din septembrie disfuncționalități la Depozitarul Central. Autoritatea a atenționat persoanele responsabile și a dispus obligația implementării unui plan de măsuri pentru remedierea neregulilor constatate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a efectuat între 5 și 27 septembrie 2016 un control periodic la Depozitarul Central în urma căruia a constatat anumite deficiențe în ceea ce privește aplicarea reglementărilor interne ale societății. Verificările echipei de control a supraveghetorului pieței au vizat activitatea desfășurată de Depozitar, în perioada 31 mai 2013 - 5 septembrie 2016.

“ASF a decis atenționarea Depozitarului Central S.A. și a unor persoane responsabile, precum și instituirea în sarcina societății a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv realizarea unui audit IT pentru o mai bună gestionare a disfuncționalităților înregistrate”, spune comunicatul instituției remis redacției. Decizia ASF cu privire la implementarea planului de măsuri poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, urmând a fi publicată în buletinul ASF după expirarea perioadei de contestare.

Pierderi uriașe, de 40 milioane euro, la Romcab, anul trecut CITEȘTE ȘI Pierderi uriașe, de 40 milioane euro, la Romcab, anul trecut

Autoritatea a sancționat cu avertisment la sfârșitul săptămânii trecute operatorul de piață Bursa de Valori București, tot în urma unui control intern efectuat în septembrie 2016. „BVB va continua un dialog cu ASF, inclusiv prin utilizarea pașilor și măsurilor legale în cadrul procesului de control încă nefinalizat, despre standardele comunicării cu piața, despre competențele profesionale, respectarea regulilor de bună conduită și alte aspecte incidente, considerând acest dialog o componentă importantă pe drumul pieței de capital din România spre o piață dezvoltată și civilizată, care protejează interesele investitorilor, participanților și emitenților de instrumente financiare”, spunea comunicatul operatorului de piață redactat la puțin timp de la primirea sancțiunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bursa
depozitarul central
bvb