Au venit americani la Fondul Proprietatea

Au venit americani la Fondul Proprietatea

Sursa foto: Marian Vejcik / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 mai 2021

Fondurile Silver Point din statul american Connecticut, cu active în administrare de aproape 16 miliarde dolari, au ajuns la o deținere de 5% din acțiunile Fondul Proprietatea, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un număr de 5 vehicule financiare ale Silver Point Capital, fond de hedging înregistrat în statul Connecticut și cu active în administrare de 15,88 miliarde de dolari, au ajuns la o deținere de 5,07% din titlurile FP.

Cele 302,60 milioane de acțiuni ale Fondului dobândite au, la ultimul preț de piață de la Bursa de Valori București, de 1,7200 lei/acțiune, o valoare agregată de 520,47 milioane lei (126,83 milioane dolari).

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Fondul pentru investiții offshore al Silver Point, înregistrat în Insulele Cayman, are active de 7,02 miliarde dolari, fiind cel mai mare. La nivel agregat, cea mai importantă participație este de 40,98 milioane dolari în compania PG&E Corp. din domeniul de energie și gaze naturale, urmată de Studio City, investiție cu o valoare de piață de 15,39 milioane dolari. Plasamentele predilecte sunt pe sectoarele de energie, comunicații și divertisment.

Fondul Proprietatea, listat secundar și pe piața specializată din Londra prin intermediul certificatelor de depozit (GDR), este în aria de interes a unor investitori americani. Cel mai important dintre aceștia a fost magnatul Paul Singer, care prin vehicule ale Elliott Management ajunsese să deține pe vârf peste 21% din acțiunile Fondului Proprietatea (FP), înainte de exitul din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
silver point
franklin templeton