Pepco, cu peste 300 de magazine în România, se listează pe bursa de la Varșovia. Potențial cea mai mare IPO din Polonia în acest an

Pepco, cu peste 300 de magazine în România, se listează pe bursa de la Varșovia. Potențial cea mai mare IPO din Polonia în acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 apr 2021

Retailerul european de produse cu discount Pepco Group, prezent cu o rețea de peste 300 de magazine în România, se va lista pe bursa de la Varșovia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proprietarul grupului, holdingul sud-african Steinhoff International, anunțase anterior că analizează derularea unei oferte publice inițiale pentru Pepco la Londra sau la Varșovia.

Steinhoff intenționează să ofere un pachet de cel puțin 15% din acțiunile Pepco în cadrul ofertei.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Listarea Pepco ar putea fi cea mai mare astfel de operațiune pentru bursa de la Varșovia din acest an. Compania este evaluată la aproximativ 5 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de Reuters.

Steinhoff a reluat procedurile de evaluare pentru divizia europeană de produse cu discount la începutul anului. Holdingul sud-african, aflat în proces de recuperare în urma unui scandal de fraudă contabilă, a anunțat încă din 2019 că analizează vânzarea sau listarea diviziei, însă și-a amânat planurile în contextul pandemiei de coronavirus.

Conform informațiilor vehiculate anterior în presa internațională, printre investitorii interesați de achiziția Pepco s-a aflat și un consorțiu format din Advent International, Hellman & Friedman și Mid Europa Partners, proprietarul rețelei de sănătate Regina Maria.

Pepco Group (fosta Pepkor Europe) a intrat în portofoliul Steinhoff International în 2014. Divizia deține retailerii de îmbrăcăminte și decorațiuni cu discount PEPCO (cu sediul în Polonia), Poundland și Dealz (Marea Britanie, Irlanda și Spania), având peste 35.000 de angajați și mai mult de 3.200 de magazine în 16 țări europene.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Sub brandul PEPCO, grupul operează o rețea de 2.229 de magazine, din care 320 în România, a doua mare piață pentru retailer după Polonia (1.040 magazine).

PEPCO a intrat, recent, pe piețele din Serbia și Italia și se pregătește să deschidă primele magazine din Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
pepco
listare bursa varsovia
ipo
oferta publica initiala
oferta actiuni
poundland
dealz
steinhoff international