Banca Transilvania ridică volumele la BVB înaintea ex-dividend

Banca Transilvania ridică volumele la BVB înaintea ex-dividend
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2023

Banca Transilvania a cumulat tranzacții de 41 milioane de lei (8,3 milioane euro) în ultima zi în care investitorii au putut cumpăra acțiuni cu drept de dividend, asigurând aproape jumătate din rulajul de joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Principalii indici bursieri de la BVB au inversat câștigurile din prima parte a zilei și au închis în scădere, urmând direcția dată de acțiunile din piețele dezvoltate.

Indicele paneuropean Stoxx 600 s-a depreciat cu 1,2%, la minimele ultimelor două săptămâni, pe fondul unui sentiment crescut de aversiune la risc, alimentat de îngrijorările legate de războiul din Orientul Mijlociu și de incertitudinile privind ratele dobânzilor.

EXCLUSIV Investitorii români au de așteptat pentru sutele de milioane de lei pe care le avea de plată în octombrie banca rusească BII, aflată sub sancțiuni SUA. Un termen de plată a fost depășit, altă scadență va fi ratată azi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Investitorii români au de așteptat pentru sutele de milioane de lei pe care le avea de plată în octombrie banca rusească BII, aflată sub sancțiuni SUA. Un termen de plată a fost depășit, altă scadență va fi ratată azi

Mișcările în sens negativ de la BVB au avut mai puțină amploare, indicele reprezentativ BET consemnând un declin de 0,15%, până la 14.168,77 de puncte. BETPlus s-a depreciat cu 0,13%.

Rulajul pieței de acțiuni s-a apropiat de 91 milioane de lei (18,3 milioane euro), susținut de interesul crescut pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV) în ziua dinaintea datei ex-dividend.

Acțiunile băncii s-au apreciat cu circa 0,1%, până la prețul de 22,42 lei, cu opt bani sub maximul intraday, de 22,5 lei.

A doua cea mai trazacționată acțiune a fost cea a Hidroelectrica (H20), cu transferuri însumând 20,9 milioane de lei și un declin la nivelul prețului de 0,43%.

Tot în sectorul energetic, titlurile Romgaz (SNG) au coborât cu 0,8%, până la 45,3 lei, pe un rulaj de 10,7 milioane de lei.

OMV Petrom (SNP) a câștigat 0,4%, pe al cincilea rulaj al zilei, de 4,3 milioane de lei, contribuind la atenuarea declinului pe indicele BET-NG, care a închis cu 0,17% sub referința de miercuri.

La capitolul acțiunilor financiare, indicele BET-FI s-a depreciat cu 0,9%, tras în jos de Fondul Proprietatea (FP). Acțiunile fondului de investiții au consemnat un recul de 3%, pe un rulaj de 5,9 milioane de lei.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni bvb
bursa bucuresti
bursa romania