Banii rezultați din vânzarea Hidroelectrica vin repede pentru acționarii Fondului Proprietatea

Banii rezultați din vânzarea Hidroelectrica vin repede pentru acționarii Fondului Proprietatea

Sursa foto: Newlight | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 iul 2023

Administratorii FP propun acordarea unui dividend special de 1,4942 lei/acțiune, echivalent cu mai mult de 3 sferturi din prețul acțiunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fără așteptări prea mari pentru primirea cash-ului rezultat din vânzarea participației de 19,94% din acțiunile Hidroelectrica. Fondul Proprietatea (FP) a convocat pentruz data de 18 ugust Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând distribuirea unui dividend special de 1,4942 lei/acțiune, cu ex-data 7 septembrie și data plății 29 septembrie.

Fondul are resursele financiare pentru această distribuție după ce a închis cu succes o operațiune de piață cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,88 miliarde euro) la Hidroelectrica. Cea mai mare parte a acestui cash va fi către investitorii români care dețin poinderea în structura acționariatului FP, așa cum aceasta a fost publicată pentru nivelul datei de 30 iunie. În contul participației sale de 5,97% din titluri, Ministerul Finanțelor Publice ar urma să primească dividende în sumă de 554,65 milioane lei, într-un ordin de mărime anticipat corect de Profit.ro.

OMV Petrom: Revizia Petrobrazi s-a prelungit cu 2 săptămâni CITEȘTE ȘI OMV Petrom: Revizia Petrobrazi s-a prelungit cu 2 săptămâni

După distribuția de dividend, Fondul Proprietatea (FP) care a marcat deceniul trecut de tranzacțioonare de la BVB, va devei o entitate mult mai mică, vehicul prin care investitorii vor putea lua expunere pe seocietăți necotate precum Salrom, Aeroporturi București sau Administrația Porturilor Maritime.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa
fondul proprietatea