BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație

BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație
scris luni, 21:09

Bursa de Valori București a informat astăzi piața că a primit din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acționar al operatorului de piață, o solicitare pentru convocarea AGOA în vederea completării Consiliului de Administrație în urma decesului lui Cristian Micu.

Încă de la jumătatea lunii iunie, board-ul Bursei de Valori București (BVB) este descompletat în urma încetării din viață a lui Cristian Micu, ales din partea NBG Securities la AGA din decembrie 2015. Cum operatorul de piață încă nu a convocat acționarii pentru înlocuirea acestuia, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere de 6,05% din acțiunile BVB, a transmis o solicitare în vederea convocării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

O scrisoare a directorului pentru instituții financiare a BERD. Lucyna Stanczak-Wuczynska, adresată președintelui BVB, Lucian Anghel, solicită expres convocarea AGOA în vederea numirii unei persoane în Consiliul de Administrație al BVB.

Micu a intrat în CA al Bursei la alegerile din decembrie 2015. când a candidat din partea casei de brokeraj NBG Securities și a obținut al 4-lea număr de voturi, respectiv 5,61 milioane opțiuni din partea acționarilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
bvb
lucian anghel