BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație

BERD solicită convocarea AGA de la BVB pentru completarea Consiliului de Administrație
scris 17 iul 2017

Bursa de Valori București a informat astăzi piața că a primit din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acționar al operatorului de piață, o solicitare pentru convocarea AGOA în vederea completării Consiliului de Administrație în urma decesului lui Cristian Micu.

Încă de la jumătatea lunii iunie, board-ul Bursei de Valori București (BVB) este descompletat în urma încetării din viață a lui Cristian Micu, ales din partea NBG Securities la AGA din decembrie 2015. Cum operatorul de piață încă nu a convocat acționarii pentru înlocuirea acestuia, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), cu o deținere de 6,05% din acțiunile BVB, a transmis o solicitare în vederea convocării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

O scrisoare a directorului pentru instituții financiare a BERD. Lucyna Stanczak-Wuczynska, adresată președintelui BVB, Lucian Anghel, solicită expres convocarea AGOA în vederea numirii unei persoane în Consiliul de Administrație al BVB.

Micu a intrat în CA al Bursei la alegerile din decembrie 2015. când a candidat din partea casei de brokeraj NBG Securities și a obținut al 4-lea număr de voturi, respectiv 5,61 milioane opțiuni din partea acționarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
bvb
lucian anghel