ASF obține verdict favorabil în procesul cu șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală

ASF obține verdict favorabil în procesul cu șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2017

Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de președintele Directoratului SIF Transilvania împotriva deciziei Autorității de Supraveghere Financiară de sancționare a sa pentru că nu a informat publicul cu privire la informații privilegiate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ecou în justiție al unui conflict între timp stins între conducerea SIF Transilvania (SIF3) și un grup de contestatari grupați în jurul Certinvest. Șeful de peste 20 de ani de la societatea de investiții financiare, Mihai Fercală, a pierdut la Curtea de Apel București un proces în care a contestat o amendă de 3.000 de lei acordată în aprilie 2016 de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru comunicarea deficitară de informații privilegiate.

Instanța a respins ca neîntemeiată acțiunea formulată de Fercală, iar acesta, care ocupă poziția de președinte al Directoratului SIF Transilvania, a anunțat că va înainta recurs în termenul legal.

Isărescu: Cursul de schimb a fost stabil pe perioada crizei politice, cu oscilații doar de 1%; doar presa a exagerat. „Suntem prea emotivi cu lucruri cu care ar trebui să fim mai calmi.” CITEȘTE ȘI Isărescu: Cursul de schimb a fost stabil pe perioada crizei politice, cu oscilații doar de 1%; doar presa a exagerat. „Suntem prea emotivi cu lucruri cu care ar trebui să fim mai calmi.”

Sancțiunea contestată de Fercală a fost acordată de supraveghetorul pieței în condițiile în care, în luna decembrie a anului 2015, șeful de la SIF Transilvania a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, unde un grup de acționari nemulțumiți îi cereau atragerea răspunderii, și a informat piața cu privire la acest eveniment fără a notifica în același timp că tot el a și contestat decizia de convocare a AGEA la Tribunalul Brașov, unde a și obținut câștig de cauză.

Fluctuații la nivelul de preț-volum (evidențiate de graficul atașat) legate de informațiile contradictorii cu privire la convocarea acționarilor au determinat ASF să-l sancționeze cu amendă de 3.000 de lei pe Fercală pentru felul cum a gestionat informațiile cu caracter privilegiat.

ASF obține verdict favorabil în procesul cu șeful SIF Transilvania, Mihai Fercală

viewscnt
Afla mai multe despre
sif transilvania
asf
mihai fercala
amenzi
bvb
bursa