Bitcoin a depășit un nou „prag psihologic”

Bitcoin a depășit un nou „prag psihologic”
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Prețul Bitcoin a depășit astăzi „pragul psihologic” de 50.000 de dolari, pentru prima oară de la finele lui 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vineri, Bitcoin a crescut cu 5%, până la maximul ultimei luni, susținut de ceea ce analiștii au spus că a fost un val de cumpărări înaintea evenimentului de înjumătățire a valorii sale din aprilie și pe măsură ce ieșirile recente din fondurile tranzacționate la bursă au încetinit.

Prețul bitcoin a crescut atunci până la un vârf al sesiunii de 47.705 de dolari, cel mai mult din ianuarie, după ce primele produse bitcoin tranzacționate la bursă în SUA au primit aprobarea autorităților de reglementare.

VIDEO Agricultorii italieni protestează defilând cu tractoare de-a lungul Colosseumului CITEȘTE ȘI VIDEO Agricultorii italieni protestează defilând cu tractoare de-a lungul Colosseumului

Bitcoin a atins în ianuarie un maxim al ultimilor doi ani, de puțin peste 49.000 de dolari pe unitate, dar de atunci a avut o tendință de scădere, sub presiunea unui val de marcări de profituri după ce Comisia pentru bursă și valori mobiliare a aprobat în cele din urmă ETF-urile.

Maximul a fost atins în noiembrie 2021, când moneda valora 69.000 dolari, după care a urmat scăderea masivă din 2022, pe fondul distrugerii FTX și Terra. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
blockchain