Bittnet Systems își majorează semnificativ afacerile la T1, dar afișează o pierdere de 3 milioane lei. Compania așteaptă rate de creștere spectaculoase pentru Dendrio

Bittnet Systems își majorează semnificativ afacerile la T1, dar afișează o pierdere de 3 milioane lei. Compania așteaptă rate de creștere spectaculoase pentru Dendrio
scris 16 mai 2022

Prima firmă de IT listată la BVB, Bittnet Systems raportează venituri sporite din investițiile realizate în anii precedenți.

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Bittnet Systems (BNET) a realizat în primul trimestru venituri consolidate din contractele cu clienții de 33,13 milioane lei, cu 64,01% mai mari decât cele de 20,20 milioane lei din perioada similară a anului trecut. „Schimbările operaționale implementate în ultimele 18 luni, în primul rând în Divizia de Educație, au generat cel mai mare număr de noi clienți aduși pe tot parcursul unui an (35 de companii)”, spune CEO-ul Mihai Logofătu.

În luna martie, compania din grup Dendrio Solutions a semnat un contract în valoare de 4,65 milioane dolari având ca obiect furnizarea de echipamente IT pentru 24 de luni. „Dendrio devine un integrator cu capacitate de generare de venituri („earnings power”) de peste 200 milioane lei anual și care a demonstrat deja că poate susține pe termen mediu un ritm de creștere de peste 20% anual”, spune Mihai Logofătu.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

În același interval de raportare, costurile vânzărilor au avansat cu 64,48%, la 26,63 milioane lei, de la 16,19 milioane lei. Astfel, marja brută a crescut cu 61,84%, la 6,49 milioane lei, de la 4,01 milioane lei. La nivel net, grupul raportează o pierdere de 3,27 milioane lei, de 6,5 ori mai mare decât rezultatul negativ de aproximativ 500.000 de lei de la T1 2021. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 9,17 milioane lei.

La ultima revizuire operată de agenția de evaluare financiară FTSE Russell, acțiunile companiei au fost excluse din structura indicelui FTSE Global Micro Cap.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

La data de 31 martie, activele totale ale Bittnet se ridicau la 124,14 milioane lei, fiind cu 6,31% sub cele 132,51 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au fost reduse cu 6,08%, la 73,83 milioane lei, de la 78,61 milioane lei. Societatea a emis în mai multe rânduri obligațiuni, listate la cota BVB.

Bittnet Systems, societate unde frații Cristian și Mihai Logofătu au rămas cu mai puțin de un sfert din totalul acțiunilor, s-a listat în primăvara anului 2015 la cota pieței AeRO și a promovat între timp pe piața reglementată unde la ultimul preț de 0,3300 lei/acțiune are o capitalizare de 158,54 milioane lei (33,27 milioane dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
obligatiuni