Comelf își înjumătățește profitul net trimestrial. Compania reclamă scumpirea metalelor în contextul conflictului din Ucraina

Comelf își înjumătățește profitul net trimestrial. Compania reclamă scumpirea metalelor în contextul conflictului din Ucraina

Sursa foto: Marcio Eugenio | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 mai 2022

Fabricantul de utilaje Comelf a obținut în primele 3 luni un câștig pretaxare EBITDA de 2,88 milioane lei, cu 15,79% mai mic decât cel de 3,42 milioane lei din exercițiul financiar precedent, deși și-a sporit afacerile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum se poate menține și dezvolta pe piață un brand românesc va fi explicat la Videoconferința Profit.ro - Branduri românești - Made in Romania 
post criză.

Evenimentul, organizat împreună cu Lensa și Grupul Nordis, este programat pentru 23 mai, urmând să fie transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Comelf Bistrița (CMF) a realizat în primul trimestru venituri totale din exploatare de 42,88 milioane lei, în creștere cu 23,00% față de cele de 34,86 milioane lei din anul anterior. În același interval de raportare, cheltuielile totale au urcat cu 26,08%, la 41,91 milioane lei, de la 33,24 milioane lei.

„Declanșarea conflictului din Ucraina, în februarie 2022, a avut ca și consecință imediat  o criză temporară de metal, materie primă de bază pentru Comelf SA, pe fondul căreia prețul acestuia a crescut accelerat, ajungându-se la dublarea lui într-un termen foarte scurt”, explică societatea această dinamică a costurilor în raportarea trimestrială. „Am fost nevoiți sa reluăm, urgent, discuțiile și negocierile cu clienții care aveau comenzi deja plasate pentru care nu era asigurată materia primă, concomitent cu operațiunile de identificare furnizori și achiziție materie primă, bazat pe accept și confirmări de la clienți.”

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

Profitul net s-a redus cu 51,16%, la aproximativ 590.000 de lei, de la 1,21 milioane lei la T1 2021. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 4,28 milioane lei. Compania depășise un plafon de 3 milioane lei al rezultatului net pe care nu a reușit să îl treacă în anii 2018-2020.

La 31 martie, activele totale ale Comelf erau de 165,07 milioane lei, cu 5,61% mai mari decât cele de 156,30 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au crescut cu 10,11%, la 89,04 milioane lei, de la 80,86 milioane lei.

Comelf, companie controlată în proporție de 80,93% prin Uzinsider de Constantin Savu și Emanuel Babici, este listată la Bursa de Valori București, la ultimul preț de închidere al titlurilor sale, de 1,5900 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 35,74 milioane lei (7,22 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
comelf
bvb
bursa
uzinsider