Bogdan Drăgoi este reconfirmat președinte al SIF Banat Crișana cu 97% din voturile acționarilor

Bogdan Drăgoi este reconfirmat președinte al SIF Banat Crișana cu 97% din voturile acționarilor
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 ian 2021

Fostul ministru al Finanțelor Publice Bogdan Drăgoi a fost ales administrator al SIF Banat Crișana, cu un mandat de 4 ani, în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Bogdan Drăgoi, cel care conduce din anul 2015 SIF Banat Crișana (SIF1), este reconfirmat pentru poziția de președinte executiv până în anul 2025. Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor a votat în proporție de 97,38% din voturile exprimate componența noului Consiliu de Administrație unde lui Drăgoi i se alătură Radu Străuț, cel care a deținut în ultimii ani poziția de vicepreședinte, Ionel Marian Ciucioi, Marcel Heinz Pfister și Sorin Marica.

Votul nu este surprinzător. În jurul lui Drăgoi s-a conturat un veritabil pol de interes pe piața de capital românească, SIF Banat Crișana având de mai mulți ani mișcările coordonate cu SIF Muntenia. Cele 2 SIF-uri au reușit toamna trecută să-și impună poziția și la SIF Oltenia (SIF5), unde au reușit debarcarea lui Tudor Ciurezu, cel care de peste 20 de ani își lega numele de activitatea la SIF-ul cu sediul la Craiova.

PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice CITEȘTE ȘI PERSPECTIVE 2021: Companiile europene din tehnologie accelerează planurile de listare. Deliveroo, Klarna și Auto1, printre companiile care pregătesc oferte publice

În cei peste 5 ani de când conduce SIF Banat Crișana, Drăgoi a promovat o politică în care societatea a scrutat oportuntăți de investiții și în afara bursei. Emitentul a investit cu succes în Maria Trading, în domeniul exploatațiilor agricole, unde a obținut un randament cu 2 cifre în numai 2 ani.

Cea mai recentă mișcare a fost reprezentată de tranzacția anunțată în exclusivitate de Profit.ro, respectiv vânzarea pentru 12 milioane de euro către retailerii germani Kaufland și Lidl a terenului fostei fabrici Filan din cartierul bucureștean Pantelimon, profitul marcat după cumpărarea din anul 2019 fiind de 60%. De asemenea, SIF Banat Crișana așteaptă oferte pentru fosta platformă industrială IMGB pe care a achiziționat-o în acest an și pentru care nu exclude o dezvoltare imobiliară proprie, cum a anunțat Profit.ro.

SIF Banat Crișana este societatea cu cel mai mare activ net dintre SIF-uri, de 2,74 miliarde lei (562,68 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
bogdan dragoi
tudor ciurezu
sif banat crisana
sif muntenia