Acționarii SIF Oltenia votează o nouă componență a Consiliului de Administrație care nu îl mai include pe Tudor Ciurezu. Acesta părăsește conducerea societății după un sfert de veac

Acționarii SIF Oltenia votează o nouă componență a Consiliului de Administrație care nu îl mai include pe Tudor Ciurezu. Acesta părăsește conducerea societății după un sfert de veac

STOP: Tudor Ciurezu nu mai este în boardul SIF Oltenia.

scris 29 oct 2020

La 2 săptămâni după revocarea vechiului board, AGA de la SIF Oltenia a votat noii administratori, Cristian Bușu fiind singurul care a păstrat încrederea acționarilor. Tudor Ciurezu nu a reușit să pătrundă în CA, având 2 treimi din voturi „împotrivă”.

Un război de un an și jumătate între SIF Banat Crișana (SIF1) ca acționar-pivot al SIF Oltenia (SIF5) și fosta conducere a SIF-ului cu sediul la Craiova grupată în jurul lui Tudor Ciurezu a fost tranșată astăzi, într-o Adunare Generală Ordinară a Acționarilor care a stabilit într-un cvorum de 52,30% componența noului Consiliu de Administrație.

În AGA a fost respinsă propunerea pentru acordarea unui vot cumulativ, ceea ce a făcut imposibilă intrarea în board a unor reprezentanți ai structurii administrative anterioare, inclusiv a președintelui Tudor Ciurezu. Acesta a avut 65,29% voturi „împotrivă” și doar 14,43% din voturile exprimate „pentru”. Bogdan Drăgoi, președintele de la SIF Banat Crișana, cel care i-a precipitat căderea spune că este un final trist că a strâns atât de puține voturi. 

Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile, vine cu obligațiuni la bursă CITEȘTE ȘI Alive Capital, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile, vine cu obligațiuni la bursă

Cele mai multe voturi „pentru”, 80,57% din cele exprimate, le-a obținut Florin Cioacă, 78,88% din voturi au mers cu indicarea câmpului „pentru” către Mihai Trifu, iar președintele interimar Cristian Bușu a obținut în favoarea sa 77,97% din sufragii. Adrian Andrici din zona Swiss Capital a obținut 76,21% de voturi „pentru” și Matei Codrin încheie lista celor 5 membri ai CA aleși, cu 75,87% din voturi „pentru”. Nicolae Stoian, din vechiul board, a avut 70,20% de voturi „împotrivă”.

La încheierea AGA, membrii boardului ales s-au retras pentru o întâlnire și este probabil că aceasta va hotărî cine este președintele și vicepreședintele.

Drăgoi de la cel mai important acționar a câștigat bătălia și acum face pasul în spate încrezător în conducerea care se configurează. „Au o echipă nouă, eu le doresc mult succes, să învețe din istoria ultimilor 2 ani și să înțeleagă că managementul are un mandat de la acționari și trebuie să lucreze în sensul dezvoltării companiei, pentru acționari, și nu să preia în mod ostil compania, crezând că le aparține”, a spus șeful de la SIF Banat Crișana. „Întotdeauna acționarul este suveran.”

Ciurezu este debarcat la mai puțin de 2 ani de când a fost premiat la gala BVB pentru "tranzacția anului 2018", respectiv vânzarea către grupul bancar austriac Erste a pachetului de acțiuni deținut la BCR, dar și într-un răstimp în care, conform rezultatelor la 9 luni, SIF Oltenia este singurul profitabil dintre cele 5 societăți de investiții financiare aflate în structura indicelui BET-FI.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif oltenia
bvb
bursa
tudor ciurezu
sif banat crisana
bogdan dragoi