BRK atrage finanțare de la CEC Bank pentru extindere regională, într-o tranzacție realizată de PCF Investment Banking

BRK atrage finanțare de la CEC Bank pentru extindere regională, într-o tranzacție realizată de PCF Investment Banking
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2022

Casa de brokeraj BRK Financial Group, unul dintre cei mai mari jucători din piața locală de capital, a contractat o finanțare de 22 milioane lei de la CEC Bank, pentru dezvoltarea strategică a companiei, inclusiv la nivel regional, într-o tranzacție realizată de PCF Investment Banking, în calitate de consultant financiar exclusiv în structurarea, negocierea și implementarea operațiunii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

PCF Investment Banking este cea mai mare companie locală de tip investment banking din România și cel mai activ consultant local în domeniul serviciilor de finanțări și investiții corporative, fuziuni și achiziții, ca și atragere de investiții.

Tranzacția este prima de tip “business development” acordată BRK Financial Services, după perioada pandemică și într-un context foarte dificil cauzat de conflictul militar din Ucraina.

„BRK Financial Group marchează o premieră în rândul intermediarilor din piață de capital din România, accesând, cu ajutorul partenerilor noștri financiari de la PCF Iinvestment Banking și al unei bănci extrem de dinamice și active – CEC Bank, o linie de finanțare bancară pentru creșterea capitalului de lucru, întreagă aplicație de credit fiind fundamentată pe segmentele de business operațional, pornind de la operațiunile de market making pentru acțiuni românești și continuând cu segmentul de emitere de produse structurate și furnizare de lichiditate.

Pe ambele segmente, BRK Financial Group este lider de piață, iar în ceea ce privește calitatea de emitent de produse structurate vizăm extinderea operațiunilor pe piețele din regiune, prima piață vizată fiind Wiener Borse, unde BRK are obținute avizele necesare demarării operațiunilor”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Services.

„Suntem încântați că am avut oportunitatea să consiliem BRK Financial Services în această tranzacție unică, care îmbină dinamismul unui jucător de top din piața de capital cu flexibilitatea unei facilități de finanțare personalizate.

Tranzacția are scopul de a sprijini planurile de dezvoltare regională ale companiei prin intermediul unei facilități care permite accesul rapid la fonduri, esențial pentru domeniul de activitate în care își desfășoară activitatea.

Ne bucurăm să observam atât interesul companiei, cât și sprijinul CEC Bank pentru o tranzacție care excede sfera convențională clasică, ceea ce este un semn important că piața începe să se maturizeze îăn multiple domenii”, a declarat Vlad Florea, Director PCF Investment Banking.

Echipa PCF Investment Banking a consiliat până în prezent peste 100 de companii locale și internaționale, finalizând tranzacții cu o valoare de peste 2,3 miliarde de euro.

BRK Financial Group a fost înființată ca societate pe acțiuni în anul 1994, fiind una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România.

Compania a fost listată la cota Bursei de Valori București în toamna anului 2006 sub numele SSIF Broker Cluj (BRK) și are un acționariat dispersat.

BRK Financial Group, singura firmă românească de brokeraj listată la Bursa de Valori București (BVB), a terminat anul trecut cu un profit net consolidat de 16,2 milioane lei, de aproape 11 ori mai mare comparativ cu 2020, potrivit rezultatelor financiare preliminare. Veniturile totale ale companiei s-au ridicat în 2021 la 27,7 milioane lei, sumă în creștere de circa 2,3 ori față de cea aferentă anului anterior.

Cel mai mare acționar individual al BRK Financial Group este SIF Muntenia, cu o cotă de 18,47%, potrivit datelor BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
brk financial
bvb
bursa