Bugetul de stat va încasa dividende de aproximativ 900 milioane lei de la Romgaz

Bugetul de stat va încasa dividende de aproximativ 900 milioane lei de la Romgaz
scris 23 mar 2023

Producătorul național de gaze naturale Romgaz acordă un dividend cu randament de 8%.

Consiliul de Administrație al Romgaz Mediaș (SNG) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și repartizarea câștigului aferent exercițiului financiar anterior. 

Astfel, suma de 1,27 miliarde lei va pleca spre acționari sub formă de dividende, în timp ce 46,25 milioane lei rămâne ca profit nerepartizat. Din distribuția de numerar, nu mai puțin de 889,70 milioane lei ar urma să revină statului român în contul participației de 70,00% din acțiuni pe care o are prin Ministerul Energiei.

Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai CITEȘTE ȘI Board-ul Transgaz propune distribuirea unei treimi din profit sub formă de dividende. Acțiunile gratuite vin la începutul lunii mai

Dividendul brut cu dată a plății 27 iulie este de 3,42 lei/acțiune, din care 3,30 lei/acțiune este aferent anului 2022 și 0,12% din câștigul nerepartizat în anii anteriori. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere de la BVB de 38,15 lei/acțiune al titlurilor Romgaz, acesta conferă acționarilor un randament de 8,24%.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz. bvb
bursa
gaze naturale
dividende
ministerul energiei