Arctic Stream semnează un contract echivalent cu aproximativ o zecime din veniturile de anul trecut

Arctic Stream semnează un contract echivalent cu aproximativ o zecime din veniturile de anul trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2023

Arctic Stream, compania de IT care mizează pe creștere cu 2 cifre în acest an în baza înțelegerilor semnate, a mai obținut un contract în mediul privat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Arctic Stream (AST), firmă care își centrează dezvoltarea pe furnizarea serviciilor de securitate cibernetică și data center, a semnat un contract de 1,55 milioane dolari pentru livrarea de echipamente în domeniul infrastructurii comunicațiilor. Suma este cu puțin peste o zecime față de veniturile din exploatare, de 81,99 milioane lei, raportate în anul 2022.

Termenul de livrare a echipemnetelor este 30 septembrie, astfel încât suma ar urma să intre la vânzările companiei din acest an. „Anul 2023 a debutat deja într-o manieră optimistă, având în vedere contractele semnificative anunțate în a doua jumătate a anului trecut, astfel că vedem o potențială creștere double-digit și pentru acest an”, spunea, în raportarea anuală preliminară, fondatorul și directorul general Dragoș Diaconu. 

BRD nu vine cu propunere de dividende pentru AGA de bilanț CITEȘTE ȘI BRD nu vine cu propunere de dividende pentru AGA de bilanț

Compania a mai raportat semnarea unui contract de echipamente de comunicații și soluții de securiate în valoare de 10,85 milioane lei, cu o durată a acordului cadru de 24 de luni și al cărui beneficiar este o societate din sectorul de utilități.

În vară, Arctic Stream mai raportase obținerea unui contract în valoare de aproximativ 35 milioane euro cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Echipamentele ar urma să fie livrate în termen de 36 luni de la data semnării contractului, iulie 2025. Compania și-a majorat cu 152,57% cheltuielile de exploatare la 9 luni, la 49,58 milioane lei, de la 19,63 milioane lei.

Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Aerostar Bacău distribuie un sfert din profitul net al anului trecut sub formă de dividende

Compania a obținut un profit net de 6,75 milioane lei lei, în creștere cu 54,46% față de cel de 4,37 milioane lei din 2021. La 9 luni, câștigul net era 4,29 milioane lei.

La data de 31 decembrie 2022, societatea avea active totale de 48,67 milioane lei, cu 27,88% mai mari decât cele de 38,06 milioane lei de la sfârșitul anului 2021. Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din primăvara trecută a mandatat conducerea executivă în vederea realizării achiziției unor societăți. Datoriile totale au crescut cu 35,20%, la 35,52 milioane lei, de la 26,27 milioane lei.

Arctic Stream s-a listat pe piața AeRO de la BVB în avara anului 2021, unde la  ultimul preț al titlurilor sale de 23,90 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 100,17 milioane lei (21,76 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic stream
bvb
bursa