Bursa a închis pe verde pentru a treia zi consecutivă

Bursa a închis pe verde pentru a treia zi consecutivă
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 oct 2015

Bursa de la București a închis în urcare pentru a treia ședință consecutivă vineri, în linie cu piețele de capital din regiune, pe un rulaj în revenire puternică, sprijinit de evoluția acțiunilor Banca Transilvania (TLV), Electrica (EL) și Fondul Proprietatea (FP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicii de referință BET și BETPlus au avansat cu 1%, după ce joi au urcat cu aproape 0,7%. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Schimburile de acțiuni s-au situat la 45,06 milioane lei, față de un rulaj de 15,7 milioane lei în sesiunea bursieră de joi. Suma include și trei tranzacții deal cu acțiuni SIF Banat Crișana (SIF1) și Banca Transilvania, în valoare totală de 4,6 milioane lei.

Pe piața principală, Banca Transilvania a consemnat un rulaj de 15,3 milioane lei. Acțiunile băncii au urcat cu 0,84%, la 2,4 lei/unitate, după ce în sesiunea anterioară au crescut cu 2,6%.

Titlurile Electrica, la care statul român deține o participație de aproape 48,8%, au crescut cu 0,51%, după transferuri totale de 9,4 milioane lei.

Pe locul trei în funcție de rulaj s-a situat Fondul Proprietatea, cu transferuri de 5,93 milioane lei, urmat de Romgaz (SNG), cu 4,02 milioane lei, și OMV Petrom (SNP), cu 1,56 milioane lei. Acțiunile companiei petroliere, cu capital majoritar austriac, au avansat cu 1,79%, după ce joi au câștigat 1,05%.

Indicele BET NG a urcat cu 1%, în timp ce BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a închis pe plus cu 0,64%.

BET BK a avansat cu 0,67%, iar BET XT cu 1%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii indiferent de țara de proveniență.

Pe principalele piețe europene, indicele Stoxx Europe 600 a închis în urcare cu 0,4%. De la începutul săptămânii, indicele a crescut cu 4,3%, cel mai mare câștig săptămânal începând cu luna iulie.

În regiune, bursa de la Varșovia a închis în urcare cu 1%, piața de capital de la Budapesta cu 1,5%, iar bursa de la Praga cu 1,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
inchidere