Bursa a revenit pe roșu, iar rulajul a coborât la al doilea cel mai mic nivel din acest an

Bursa a revenit pe roșu, iar rulajul a coborât la al doilea cel mai mic nivel din acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 sep 2015

Bursa de la București a revenit vineri în teritoriu negativ după două sesiuni de creștere consecutivă, în timp ce valoarea tranzacțiilor a continuat să scadă și a atins al doilea cel mai mic nivel din acest an, de puțin peste 6,12 milioane de lei (1,38 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O lichiditate mai scăzută, de 5,77 milioane de lei, a fost înregistrată pe data de 6 aprilie.

Indicele BET a închis în coborâre cu 0,08%, iar BETPlus a scăzut cu 0,11%, după câștiguri de 1% în ședința anterioară. BET monitorizează evoluția celor mai lichide 10 companii, în timp ce BETPlus cuprinde cele mai tranzacționate 34 de acțiuni din piața reglementată, cu excepția SIF-urilor și a acțiunilor companiilor străine.

Fondul Proprietatea (FP) a consemnat cel mai ridicat rulaj, de 1,39 milioane de lei, urmat de Banca Transilvania (TLV) și BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu tranzacții de 739.585 de lei, respectiv 706.104 de lei.

Indicele BET FI, compus din cele cinci SIF-uri și Fondul Proprietatea, a încheiat sesiunea bursieră cu o scădere de 0,88%, în condițiile în care toate cele șase companii au închis pe roșu.

BET NG, care urmărește evoluția companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,13%, sprijinit de acțiunile OMV Petrom (SNP), Transelectrica (TEL) și Nuclearelectrica (SNN), care au închis în urcare cu 0,55%, 0,19%, respectiv 0,59%.

BET XT a coborât cu 0,21% , iar și BET BK cu 0,48%. BET XT reflectă evoluția primelor 25 de acțiuni românești în funcție de lichiditate, în timp ce BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de companii, indiferent de țara de proveniență.

Pe piețele europene, indicele Stoxx 600 era în scădere cu 2,4% la închiderea sesiunii de la București și ar putea înregistra al doilea cel mai mare declin săptămânal din acest an, pe fondul datelor slabe privind piața muncii din SUA.  

Rata șomajului în SUA a atins luna trecută cel mai scăzut nivel de după luna aprilie 2008, însă numărul locurilor de muncă create a fost cu mult sub estimările analiștilor. Angajatorii americani au creat în august 173.000 de noi locuri de muncă, sub cifra de 213,000 de locuri prognozată de analiști.

Bursa de pe Wall Street a deschis în scădere puternică vineri după publicarea datelor privind piața muncii. Indicele S&P 500 a coborât cu 1,4%, Dow Jones Industrial Average cu 1,6%, iar Nasdaq Composite cu 1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
inchidere