Bursa abia se mișcă

Bursa abia se mișcă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 iul 2016

Indicii principali de la BVB au avut oscilații neglijabile față de referința de joi, iar indicii BET și BET Plus au avut o creștere săptămânală de numai 0,35%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Bursa de Valori București s-a corelat astăzi perfect cu piețele principale de acțiuni din Europa... prin neclintirea sa. Oscilațiile modeste de pe extern, unde numai prețul petrolului s-a mișcat mai puternic, pentru un declin de aproape 2%, s-au reflectat și la BVB.

Indicele FTSE100 al Bursei de la Londra a urcat cu 0,29%, iar indicele CAC40 de la Paris a avansat cu 0,11%, în timp ce indicele german DAX s-a depreciat nesemnificativ, cu -0,09%. La București fluctuațiile au fost încă și mai mici, astfel, indicele reprezentativ BET a închis la nivelul de 6.638,03 puncte, în creștere cu 0,05%, indicele BET Plus a urcat cu 0,01%, iar indicele BET-BK, benchmark pentru industria fondurilor mutuale, a câștigat 0,02%. Indicele energetic BET-NG chiar a staționat pe palierul de joi.

Este închiderea unei săptămâni marcată în ansamblu de o volatilitate redusă. Atât indicele BET, cât și indicele BET Plus au închis cu 0,35% peste ultima valoare a săptămâni trecute.
Primele 5 cele mai tranzacționate acțiuni au avut osiclații mai mici de un procent, în acord cu evoluția indicelui. Banca Transilvania a adunat în piața reglementată schimburi de 8,15 milioane lei, cotația urcând cu 0,23%, până la prețul de 2,1550 lei/acțiune. Pe acest emitent s-a realizat și singurul schimb pe piața deal, cu 250.000 de titluri, în valoare de peste 530.000 de lei.

Profituri însumate de 820 milioane lei la 6 luni pentru emitenții din componența indicelui financiar de la BVB CITEȘTE ȘI Profituri însumate de 820 milioane lei la 6 luni pentru emitenții din componența indicelui financiar de la BVB

Pe locul 2 în topul rulajelor, cu transferuri însumând 2,98 milioane lei, s-au aflat titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au închis la prețul de 22,55 lei/acțiune, în scădere cu 0,66% față de sesiunea precedentă. Intraday, însă, au consemnat și un maxim de 22,80 lei/acțiune, cea mai ridicată valoare de la corecțiile ex-dividend de la începutul acestei luni.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au coborât cu 0,26%, până la prețul de 0,782 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,33 milioane lei. Prin contrast, titlurile SIF au avut o ședință bună, ceea ce a influențat pozitiv indicele financiar BET-FI care au avut cea mai mare apreciere a zilei, de 0,30%, până la nivelul de 27.962,25 puncte.

Schimburi de peste un milion de lei s-au mai realizat pe titlurile OMV Petrom (SNP) și Transgaz (TGN), de asemenea, cu oscilații modeste față de prețurile de referință ale ședinței precedente. O deviație consistentă au avut-o titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) care s-au prăbușit cu 10,89%, până la prețul de 0,622 lei/acțiune pe un rulaj depășind 700.000 de lei, peste media de tranzacționare a acestui emitent.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
bvb
petrol
romgaz
banca transilvania
fondul proprietatea
omv petrom
impact