Bursa vine cu Dacia Duster

Bursa vine cu Dacia Duster

Sursa; pagina de Facebook a BVB.

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 iul 2016

Bursa de Valori București organizează un concurs de tranzacționare cu bani reali, în perioada septembrie 2016 – februarie 2017, în care marele premiu este un autoturism marca Dacia Duster. Operatorul de piață mizează pe activarea unui număr de 5.000 de investitori care să facă achiziții mai mari de 30.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Au fost criticați în anii trecuți că pentru concursurile de tranzacționare pe conturi demonstrative au acordat premii cu zgârcenie. Acum, cei de la Bursa de Valori București oferă un premiu generos, însă pentru o competiție în care investitorii trebuie să pună la bătaie bani adevărați.

Participantul înscris la concurs care va obține cel mai bun randament în perioada septembrie 2016 – februarie 2017 va primi un autoturism Dacia Duster, împreună cu asigurările Casco și RCA atașate pe un an de zile, au precizat reprezentanșii BVB în cadrul unei întâlniri de astăzi cu presa.

Condiția este ca investitorul să aibă un cont de tranzacționare real la unul dintre intermediarii parteneri, să se înscrie pe portalul bvb.ro ca participant să realizeze achiziții însumate de 30.000 de lei (nu suma pusă la bătaie, ci totalul cumpărărilor).

Ludwik Sobolewki, BVB: Listările secundare la Londra ale companiilor deja cotate la București sunt un pur non-sens CITEȘTE ȘI Ludwik Sobolewki, BVB: Listările secundare la Londra ale companiilor deja cotate la București sunt un pur non-sens

Organizatorii mizează că minimum 5.000 de investitori se vor afla în concursul intitulat "Condus de randament". Aceasta înseamnă că s-ar realiza un rulaj de 150 milioane lei (33,53 milioane euro), iar dacă ar fi 10.000 de participanți suma ar depăși 300 milioane lei (67,07 milioane euro), ceea ce ar fi imens, spune directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

În primul semestru al acestui an, conform ultimului buletin lunar al operatorului de piață, rulajul mediu zilnic pe segmentul de acțiuni a fost de 7,43 milioane euro, asigurat, însă, în proporție de 3 sferturi de investitorii instituționali români și nerezidenți, în timp ce abia 25% îi aparține retailului.

Participanții la concurs pot realiza achiziții din luna septembrie, când se lansează concursul, iar în decembrie este ultimul moment de intrare posibil al unui investitor pentru un concurs care se va încheia în februarie 2017 și al cărui premiere va avea loc în martie, în cadrul unui eveniment public.

Tranzacțiile valide în concurs sunt cele realizate pe 10 emitenți lichizi din componența indicelui BET, respectiv Fondul Proprietatea (FP), Banca Transilvania (TLV), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori București (BVB), Electrica (EL), Nuclearelectrica (SNN), OMV Petrom (SNP), Romgaz Mediaș (SNG), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), precum și pe cele 5 titluri SIF.

Tragere la sorți lunară pentru investitorii care fac cel puțin o achiziție la BVB

Dacă cerințele pentru înscriere la concurs și efortul pentru câștigarea autorurismului Dacia Duster sunt mai ridicate, în schimb pragul este mai coborât pentru obținerea unor premii în cuantum mai mic la o tragere la sorți lunară. Primele premii vor fi atribuite în luna octombrie pentru tranzacțiile realizate în septembrie. Condițiile sunt minime, și anume realizarea unei unice achiziții în luna premergătoare și înscrierea ca participant pe portalul bvb.ro. Este o modalitate prin care operatorul de piață dorește să le amintească investitorilor de utilitatea website-ului propriu pentru că mulți uită de el și deschid doar platforma de tranzacționare, informându-se și introducând ordinele de acolo. Având în vedere că efortul este minim, și cuantumul premiilor va fi mai redus, au mai specificat reprezentanții operatorului de piață. Ei au asemănat demersul lor cu cel al premiilor acordate prin tragere la sorți de Coca-Cola pentru consumatorii care oricum își cumpără băutura pentru a o bea.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
ludwik sobolewski
dacia duster
coca-cola