Bursa americană a avut cea mai bună zi începând din ianuarie, susținută de companiile din tehnologie

Bursa americană a avut cea mai bună zi începând din ianuarie, susținută de companiile din tehnologie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 apr 2023

Principalii indici bursieri de la New York au consemnat câștiguri importante joi, rezultatele solide raportate de Meta și alte mari companii din tehnologie atenuând impactul unui raport care relevă o încetinire a creșterii economice în prima parte a anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 s-a apreciat cu 2%, până la 4.135,35 puncte, cel mai mare câștig procentual începând cu 6 ianuarie. Dow Jones a avansat cu 1,6%, de asemenea cea mai bună performanță din ianuarie, potrivit MarketWatch.

Indicele Nasdaq Composite a urcat cu 2,4%, pe fondul unui salt de aproape 14% pentru acțiunile Meta Platforms. Compania-mamă a Facebook a raportat prima creștere a veniturilor după trei trimestre de scăderi consecutive, în timp ce profitul net a scăzut mai puțin decât estimările, în contextul încasărilor mai mari din publicitate.

Bursa pierde jumătate de procent. Nicio acțiune nu depășește reperul unor schimburi de 1 milion de lei CITEȘTE ȘI Bursa pierde jumătate de procent. Nicio acțiune nu depășește reperul unor schimburi de 1 milion de lei

Acțiunile Amazon s-au apreciat cu până la 11% after-hours, după ce compania a anunțat că a trecut pe profit în primul trimestru, cu un câștig de 3,17 miliarde de dolari, cel mai mare pentru perioadă din 2021.

Veniturile au crescut cu 9,4%, la 127,4 miliarde de dolari, comparativ cu venituri de 124 miliarde de dolari estimate de analiști.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
meta
facebook
amazon