Bill Gates, mai bogat cu 2 miliarde de dolari după creșterea-record a acțiunilor Microsoft

Bill Gates, mai bogat cu 2 miliarde de dolari după creșterea-record a acțiunilor Microsoft
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2023

Averea cofondatorului Microsoft, Bill Gates, a crescut cu peste 2 miliarde de dolari într-o singură zi, în contextul aprecierii acțiunilor companiei cu o valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Microsoft au închis sesiunea bursieră de ieri cu un avans de 7,2% (+19,95 dolari), cea mai bună performanță procentuală din noiembrie 2022 și cea mai mare creștere valorică într-o singură zi din istoria companiei.

Gates rămâne unul dintre cei mai mari acționari ai Microsoft, cu o participație de 1,38% (103 milioane de acțiuni). După creșterea prețului acțiunilor miercuri, valoarea participației lui Gates s-a majorat cu 2,05 miliarde de dolari, la 30,42 miliarde de dolari.

Vin acțiuni gratuite în valoare de 910 milioane lei de la Banca Transilvania: Pentru prima dată după 7 ani, instituția de credit nu va acorda dividende CITEȘTE ȘI Vin acțiuni gratuite în valoare de 910 milioane lei de la Banca Transilvania: Pentru prima dată după 7 ani, instituția de credit nu va acorda dividende

Deținerea la Microsoft reprezintă aproximativ o pătrime din averea lui Gates, estimată la 122 miliarde de dolari în Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Capitalizarea bursieră a Microsoft a urcat cu 148 miliarde de dolari miercuri, la aproximativ 2.200 de miliarde de dolari.

În jurul orei 18:00 (ora României) astăzi, acțiunile companiei se apreciau cu 2,5%, la 302,84 dolari.

Investitorii au fost încurajați de rezultatele financiare solide raportate de Microsoft pentru primele trei luni, în pofida anunțului Marii Britanii privind blocarea tranzacției de 69 miliarde de dolari prin care Microsoft vrea să preia Activision Blizzard.

Ordinele de cumpărare au fost susținute și de declarațiile CEO-ului Satya Nadella referitoare la strategia Microsoft în domeniul inteligenței artificiale, unde deține deja un avantaj puternic grație investițiilor de miliarde de dolari în OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
avere bill gates
microsoft
crestere actiuni microsoft